לחמניות סומסום מהירות במחבת

חייבת לחלוק אתכם את הפלא הזה.

הפלא הזה של לחמניות במחבת, שמכינים בתוך דקות ספורות. עבורי זו הצלה של ממש.

כצרכנית כבדה של פחממות, אם אין לי לחם בבית אבל חשק מטורף לפרוסה חמה, אני מכינה את הלחמניות האלה ושאלוהים יעזור לי……

הלחמניות המיוחדות האלה מטוגנות במחבת במעט שמן ויוצאות אווריריות בזכות אבקת האפייה, קריספיות בשל הטיגון וגרעיני הסומסום נפלאים נפלאים עליהן.

אין ללחמניות טעם של טיגון, הן לא שמנוניות והקריספיות שלהן אגדה.

והבונוס: הכי קל בעולם.

להכנת כ- 16 לחמניות משולשים קטנות וטעימות להפליא:

מה

כוס וחצי קמח

1/3- 1/2 כוס חלב

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

כף סוכר

כפית שמן זית

1 ביצה קטנה

סומסום

שמן לטיגון (זית או צמחי אחר)

איך

מערבבים את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד והומוגני. אם הבצק דביק, מוסיפים עוד מעט עד שהוא אחיד. מגלגלים לכדור גדול, מניחים בקערה, מכסים במגבת וממתינים כרבע שעה.

מחלקים לשני כדורים.

על משטח רידוד מניחים כף סומסום ומעל מניחים את כדור הבצק.מהדקים מעט עם היד עד שגרעיני הסומסום נדבקים אליו.

מעל כדור הבצק מניחים עוד כף סומסום ומהדקים עם היד, מטמיעים את הסומסום לתוך הבצק.

מרדדים במערוך ויוצרים עיגול בקוטר של כ- 20 ס״מ ובעובי של כ-1 סנטימטר.

בעזרת סכין חדה מחלקים את העיגול ל-4 וכל רבע ל-2, מתקבלות 8 לחמניות קטנות, משולשות מצופות בסומסום מלמעלה ומלמטה.

כך עושים עם הכדור השני.

מחממים מחבת בערך בגודל העלה שרודד ומוסיפים שמן זית שיכסה את פני המחבת. בסך הכל מטגנים על להבה בינונית ונמוכה מאוד.

כשהשמן חם,מתחילים להוסיף את משולשי הבצק בסדר שרודדו (בעיגול).

מטגנים כל צד 2-3 דקות עד שמזהיבות והופכים לצד שני ממשיכים לטגן אותו הדבר.

חשוב לטגן בלהבה נמוכה כדי לאפשר ללחמניות להתבשל.

נהדרות.

באמת.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ביסקוטי שוקולד ופיסטוקים

בֿיסקוטי. אחת העוגיות המפורסמות בעולם והכי טעימה עבורי. העוגיה הקלאסית מקבלת לבוש שוקולדי ופיסטוקים קלויים…… לטבול את קצותיהן של הביסקוטי בתוך קפה או תה רותח

חצילים בעגבניות של אבא שלי

חצילים הם אהבה גדולה. זר לא יבין זאת. ֿ אבל כל מי שאוהב חציל מכיר את האחווה הזו. הירק הנפלא הזה, שהוא ים תיכוני וממנו

טביט חמין עירקי – מיי סטייל

החמין שהוא המצאה יהודית כנראה, מתאים לי בעיקר בימות גשם וקור, למרות שגדלתי בבית שאכלנו בו חמין כל השנה. חורף או קיץ. כל המתכונים לחמין

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.