לחמניות סומסום מהירות במחבת

חייבת לחלוק אתכם את הפלא הזה.

הפלא הזה של לחמניות במחבת, שמכינים בתוך דקות ספורות. עבורי זו הצלה של ממש.

כצרכנית כבדה של פחממות, אם אין לי לחם בבית אבל חשק מטורף לפרוסה חמה, אני מכינה את הלחמניות האלה ושאלוהים יעזור לי……

הלחמניות המיוחדות האלה מטוגנות במחבת במעט שמן ויוצאות אווריריות בזכות אבקת האפייה, קריספיות בשל הטיגון וגרעיני הסומסום נפלאים נפלאים עליהן.

אין ללחמניות טעם של טיגון, הן לא שמנוניות והקריספיות שלהן אגדה.

והבונוס: הכי קל בעולם.

להכנת כ- 16 לחמניות משולשים קטנות וטעימות להפליא:

מה

כוס וחצי קמח

1/3- 1/2 כוס חלב

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

כף סוכר

כפית שמן זית

1 ביצה קטנה

סומסום

שמן לטיגון (זית או צמחי אחר)

איך

מערבבים את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד והומוגני. אם הבצק דביק, מוסיפים עוד מעט עד שהוא אחיד. מגלגלים לכדור גדול, מניחים בקערה, מכסים במגבת וממתינים כרבע שעה.

מחלקים לשני כדורים.

על משטח רידוד מניחים כף סומסום ומעל מניחים את כדור הבצק.מהדקים מעט עם היד עד שגרעיני הסומסום נדבקים אליו.

מעל כדור הבצק מניחים עוד כף סומסום ומהדקים עם היד, מטמיעים את הסומסום לתוך הבצק.

מרדדים במערוך ויוצרים עיגול בקוטר של כ- 20 ס״מ ובעובי של כ-1 סנטימטר.

בעזרת סכין חדה מחלקים את העיגול ל-4 וכל רבע ל-2, מתקבלות 8 לחמניות קטנות, משולשות מצופות בסומסום מלמעלה ומלמטה.

כך עושים עם הכדור השני.

מחממים מחבת בערך בגודל העלה שרודד ומוסיפים שמן זית שיכסה את פני המחבת. בסך הכל מטגנים על להבה בינונית ונמוכה מאוד.

כשהשמן חם,מתחילים להוסיף את משולשי הבצק בסדר שרודדו (בעיגול).

מטגנים כל צד 2-3 דקות עד שמזהיבות והופכים לצד שני ממשיכים לטגן אותו הדבר.

חשוב לטגן בלהבה נמוכה כדי לאפשר ללחמניות להתבשל.

נהדרות.

באמת.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סיר פרסי שמח

אורז פרסי במלוא הדרו, מבושל עם עוף רך רך רך עד שהעצמות נמסות. אפשר לבשל את האורז ללא העוף ויתקבל תבשיל טבעוני ואפשר לבשל את

ממרח לימוני של פלאפליות

בפתח תקווה יש את הפלאפל הכי טעים בעולם. איך אני יודעת? כי אני אוכלת שם מגיל 15 ובמשך השנים הרבות אחר כך, אכלתי פאלפלים בעוד

שיפודי עוף אסייתיים במחבת

מי אמר שצולים שיפודים רק על הגריל? ומה רע במחבת. והשיפודים האלה בטעמים אסייתים נפלאים. קצת הודו, קצת תאילנד קצת טעמים חמצמצים, חריפים, קארי והרבה

אורז וקייל בעגבניות

מה שתרצו: אורז, גריסים, קינואה,בורגול, פתיתים או אורז בן גוריון. הכל הולך בתבשיל הזה והכי כיף זה לגוון ובכל פעם להכין אותו עם מרכיב אחר.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.