חלת סלק חגיגית עם אגוזי מלך ואורגנו

חלה יפה וחגיגית. ֿ

טעם הסלק אינו מורגש, כמעט. בפנים, החלה מנוקדת בבורדו ארגמני של סלק וירוק של טימין וזה יפה כל כך.

חשוב לרסק את הסלק הטרי דק דק דק, מי שאין לו את האמצעים לעשות זאת שירסק סלק מבושל.

מה

1/2 ק״ג קמח לחם (אפשר לערבב עם כוסמין או מלא)

25 גרם שמרים טריים או כף שטוחה יבשים

חצי כפית מלח

1/4 כוס שמן זית

2 כפות סוכר

בערך 1.5 כוסות מים פושרים (או קצת יותר)

2-3 כפות טימין קצוץ דק

1 סלק חי קטן מרוסק דק דק דק או מבושל מרוסק דק

4-5 כפות אגוזי מלך קצוצים גס + כמה חצאים לקישוט

עלי אורגאנו טריים

ביצה טרופה למריחה

 

איך

מכניסים לקערת מיקסר עם מערבל את הקמח, סוכר, מלח, שמרים ושמן ומתחילים לערבל, מוסיפים את המים הפושרים לאט ומערבלים כ-5 דקות.  הבצק צריך להישאר דביק מעט ולהיצמד לקרקעית המערבל.

מוסיפים את הסלק וממשיכים לערבל עד שהוא נטמע בעיסק.

בדקה האחרונה מוסיפים את הטימין הקצוץ ואת האגוזים, ערבול לאחד המרכיבים, והפסקה.

שולחים להתפחה עד שהוא תופח פי שניים או יותר (בערך שעה)

על משטח מעט מקומח, מחלקים את העיסה  ל-6 כדורים, קולעים שתי צמות ומניחים על תבנית אפיה עם נייר.

תוחבים בין הקיפולים חצאי אגוז מלך שלמים, מורחים בביצה ומדביקים עלי אורגאנו טריים, מורחים שוב היטב בביצה

אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלמון בגלייז אסייתי

זו מנה שאני ממש ממש ממש אוהבת. היא באמת טעימה ומהירה להכנה, היא מרשימה והיא כיפית צריך רק להזהר כשהופכים את קוביות הסלמון שלא יתפוררו.

חמוצי העולם התאחדו

בכל התרבויות, בכל המדינות, בכל מקום בעולם יש חמוצים. 6 מתכונים לכבושים שונים ואפשר לראות מתכונים נוספים לכבושים נוספים בלינק הזה חמוצים ונהנים   ותמיד

כל הסודות לריזוטו האיטלקי

ר י ז ו ט ו…. חשבתם שלהכין ריזוטו בבית קשה? ממש לא. אם תצטיידו מראש במצרכים המתאימים ותעקבו אחר ההנחיות במתכון תקבלו את הריזוטו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.