גאטו באסק – עוגה מהבאסקים

גאטו באסק. כך נקראת העוגה האלוהית הזו.

העוגה מהבאסקים.

איזור שנע בין צפון ספרד לדרום צרפת והוא מופלא ויפהפה ויש לי פוסט שלם שכתבתי עליו הנה הלינק:

טיול בארץ הבאסקים

בכל מקרה, את העוגה הזו טעמתי לראשונה דווקא בבורדו (שלא רחוקה מהבאסקים) בפסטיבל היין השנתי של בורדו.

התעלפתי.

אז כמובן, כשחזרתי הביתה מיהרתי לשחזר אותה.

יש פה מעט עבודה, אבל התוצאה מעלפת ומצדיקה את התהליך.

מה

לבצק

180 גרם חמאה רכה בחום החדר

2/3 כוס סוכר (125 גרם)

1 כוס שקדים טחונים (85 גרם)

1 חלמון ביצה

1/2 ביצה טרופה (לשמור את החצי השני למריחה)

1+ 3/4 כוסות קמח מנופה (225 גרם)

מעט מלח.

גרידה מלימון אחד גדול

במיקסר להוסיף את החמאה הרכה והסוכר לערבל עד שמתקבלת תערובת קרמית. להוסיף את השקדים וגרידת הלימון ולערבל שוב.

להוסיף את הביצים והמלח ולהוסיף את הקמח. לערבל במהירות רק עד שתערובת מתאחדת.

לא לערבל יותר מידי!!

לאחד לכדור, לשטח אותו, לעטוף בניילון נצמד ולהעביר לקירור.

הערה: בלב כבד אני ממליצה למקצרי הדרך להשתמש בבצק פריך קנוי, למרות שאין בו שקדים ולמרות שהוא לא עשיר וטעים כמו הבצק המקורי.

לקרם פטיסייר והמילוי

כוס חלב

3 חלמוני ביצים

1/4 כוס סוכר (45 גרם)

2 כפות עמילן תירס (20 גרם)

2 כפות רום (30 מל״ל) אם אין אז ליקר אחר

150 גרם ריבת פירות יער או כל ריבה אדומה אחרת

בקלחת לחמם את החלב. בקערה נפרדת לטרוף את החלמונים, הסוכר ואת העמילן תירס.

כשהחלב רותח לשפוך חצי ממנו, לתוך תערובת החלמונים והסוכר, לטרוף במהירות ובזריזות עד שאין גושים.

להחזיר את התערובת ליתרת החלב, להחזיר את הקלחת על האש ולהמשיך לטרוף עוד דקה או שתיים, עד שהתערובת מסיכה מאוד.

להוסיף את הרום ולהמשיך לטרוף עוד דקה או שתיים.

להוריד מהאש, להעביר לצלחת שטוחה, לכסות בניילון נצמד ולשלוח למקרר לקירור.

השלמת העוגה

לחמם תנור ל-170 מעלות.

  • להעביר את קרם הפטיסייר לשקית זילוף.
  • לרדד את הבצק על משטח מקומח, להעביר אותו לתבנית 24.
  • לחתוך שוליים בגובה של 2 ס״מ ולהקיף את הבצק (ליצור שוליים).
  • מהיתרה לרדד עיגול נוסף שיכסה את העוגה בהמשך.
  • לזלוף מסביב את קרם הפטיסייר ואת הריבה להוסיף למרכז.
  • לכסות את העוגה בעיגול הבצק השני.
  • עם מזלג לסמן פסים לאורך ולרוחב.
  • להבריש בביצה טרופה ולאפות בערך 40 דקות.
  • העוגה הכי טעימה ביום למחרת.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פסטה ונקניקיות ביתיות מסרדינה

לאיטלקים יש מאות סוגי פסטה ומאות סוגי רטבים. לכל אזור יש את הפסטות שלו ואת הרטבים שלו. בסרדיניה יש כמה סוגי פסטות וכמה סוגי רטבים,

פסטה בדגים ועגבניות

אצלינו בבית אוהבים פסטה. אהבת אמת. אהבת עולם. בארונות שלי מוכמנים כלים שונים ליצור פסטה בצורות שונות ובגדלים שונים, אחד הכלים נראה כמו גיטרה והפסטה

מפרום חצילים הורס

מכל המפרומים בעולם חביב עליי זה החצילים. כי אוהבת חצילים אני. אחרי בישול ארוך והשחמה בתנור, החציל רך ונמס בתוך ברוטב האדמדם, לו אני מוסיפה

פידאוס ספרדי עם קבנוס – גרסה א׳

ויש גרסה נוספת פה  פאייה פידאוס – גרסה ב׳  אנדלוסיה היא החלק הדרומי של ספרד, ממש מעל גיברלטר ומול מרוקו. שם נמצאות ערים יפות כמו סביליה,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.