בעצם מדובר בעוגיות חמאה צרפתיות עם ״בריכת״ ריבה אדומה.
אני הוספתי להן זרעי פרג (לפעמים אני מוסיפה גם זרעי צ׳ייה) והן כל כך יפות.
ואת ה״בריכות״ מילאתי בריבת דובדבנים ביתית וחלק מהעוגיות בשוקולד קצוץ.
עוגיות קלות, מהירות וטעימות.
בערך 40 עוגיות בינוניות.
מה
2 כוסות קמח מנופה
1/4 כפית מלח
1/4 כוס זרעי פרג או צ׳ייה
230 גרם חמאה רכה רכה
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
כף תמצית ווניל
למילוי: ריבה אדומה/שוקולד קצוץ
איך
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקסר או בקערה מוסיפים חמאה וסוכר ומקציפים כמה דקות (בעבודת יד מקציפים עם כף עץ).
מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומבליעים היטב לתוך החמאה.
מוסיפים את הקמח, הצ׳ייה, הסוכר והווניל והמלח ומערבבים במהירות ורק עד שהעיסה מתאחה.
אין לערבב את העיסה יותר מידי.
מגלגלים 40 עיגולים ומניחים על תבנית אפייה עם נייר אפייה, במרחק אחד מהשני.
עם אצבע מקומחת יוצרים גומה בתוך העוגיה ושולחים את התבנית לאפייה של 10 דקות.
מוציאים מהתנור ושוב עם אצבע מקומחת (או כלי עגול שיכול ליצור גומה) מעמיקים את הגומה וממלאים בתוכה ריבה או שוקולד.
למלא רק עד שה״בור״ מתמלא.
מחזירים לאפייה לעוד 5-7 דקות בערך.
מוציאים ומצננים כשעה.