עוגיות בוטנים מלוחים

אף פעם לא אהבתי חמאת בוטנים. עד השנה שעברה. שטעמתי בעוגיות שוקולד.

זה היה מדהים.

הכי מדהים בעיניי זה השילוב של המתוק מלוח וזה גם מה שיש בעוגיות האלה.

גם הבוטנים הקלויים הם מלוחים ומשתלבים מטורף בתוך מתיקות חמאת הבוטנים, הסוכר והדבש.

מהמתכון מתקבלים כ-40 עוגיות בגודל בינוני.

מה

1+14 כוסות קמח לבן

1/2 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

כוס חמאת בוטנים (בערך 5 כפות גדושות)

50 גרם חמאה רכה רכה

1/4 כוס שמן זית או אחר

2 כפות דבש

1/2 כוס סוכר רגיל

1/4 כוס סוכר חום

ביצה גדולה טרופה

כף ווניל

1/2 כוס בוטנים מלוחים קלויים קצוצים

איך 

מערבלים את החמאה והסוכרים במשך כמה דקות ומוסיפים את הווניל. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל.

מוסיפים את הדבש ואת חמאת הבוטנים. מוסיפים את השמן.

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח וסודה לשתייה. מוסיפים לתערובת הרטובה.

מוסיפים את הבוטנים המלוחים.

מערבלים רק עד שהכל מתאחד. לא לערבל יותר מידי כדי שלא לפגוע בפריכות העוגיות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מגלגלים כ-40 עיגולים ומניחים במרחקים גדולים (העוגיות מתפשטות).

טובלים מזלג בקמח, מנערים ומועכים את העוגיות שתי וערב.

אופים כ-12 דקות.

לא נוגעים !! מצננים לפחות 40 דקות .

מתעלפים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגיות מרציפן הולנדיות

את העוגיות הללו טעמתי בקונדטוריה באמסטרדם, שהיתה דקת הליכה מהדירה ששכרנו. יום קודם טעמתי עוגה נהדרת של אותה קונדטוריה והתברר לי שמדובר באחת הקונדטוריות הטובות

I AM אמסטרדם

אחד הדברים הראשונים שמכים בך באמסטרדם זה השקט שלה. אחרי פריז, לונדון, ניו יורק ותל אביב, העיר הזו שקטה. יחסית, בכל זאת עיר. ועדיין, תחבורה

סלסת פיסטוקים נפלאה

הבשר פה הוא רק תירוץ כי הוא חייב לשמש תפאורה לסלסת הפיסטוקים הנפלאה, נפלאה הזו. בעצם, היא מתאימה לכל דבר: לפסטה, לדגים צלויים, לסטייקים, על

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.