קנלוני כרישה

טוב זה מתכון משוגע.

קצת התעסקות אבל משו משו.

וגם נורא יפה וחגיגי.

מה

כרישה טרייה

300 גרם בקר טחון (או עוף או הודו)

מלח, פלפל

כף פירורי לחם או מצה

שמן זית

פטרוזיליה קצוצה

לרוטב

כרישה קצוצה

2-3 שיני שום קצוצות

3-4 כפות רכז רימונים

1-2 כפות סוכר

שמן זית

מלח פלפל

טיפונת צ׳ילי

1 כוס מים רותחים

איך 

חותכים את הכרישה לחתיכות באורך 12 ס״מ בערך (רק בחלק הלבן והירקרק).

חוצים לאורך כל חתיכה עד שמגיעים לליבה ומפרקים את ה״עלים״.

משרים במים על מנת לנקות שאריות חול.

קוצצים דק דק את החלק העליון של הכרישה ומניחים בצד.

בקערה מערבבים את הבשר הטחון, חלק מהכרישה הקצוצה, פטרוזיליה, מלח, פלפל ומעט רכז רימונים ופירורי לחם.

מגלגלים קציצות ארוכות וצרות באורך עלה הקנלוני.

ממלאים את הקנלוני בקציצת הבקר הארוכה, ומלפפים היטב לסגור, ממש כמו קנלוני.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

משמנים תבנית חסינת אש ומניחים עליה את עלי הכרישה ש״התפר״ כלפי מטה.

אופים בתנור מחומם מראש בערך 10 דקות. מוציאים.

בינתיים בסיר אחר מוסיפים שמן זית ואת יתרת הכרישה הקצוצה, מטגנים עד שהכרישה זהובה וריחנית.

מוסיפים את השום הכתוש.

מוסיפים את רכז הרימונים את רסק העגבניות את התבלינים ואת המים. מבשלים מספר דקות עד שהכרישה בתנור מוכנה.

מוציאים בזהירות את תבנית הכרישה ושופכים מעל את הרוטב המבושל.

מכסים בנייר כסף ומחזירים לתנור לבישול נוסף של שעה בחום של 160 מעלות.

מסירים את נייר הכסף ומשחימים.

הערה: אפשרי לוותר על בישול בתנור ולהמשיך לבשל בסיר על להבה נמוכה, מכוסה, בערך 30-40 דקות. 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טארט ריבה בשני אופנים

שתי גרסאות להכנת פאי ריבה עם שקדים פרוסים. קצרה וארוכה יותר. מרכיבים: בצק פריך, ריבה, פרוסות שקדים. זהו. עקרונית, אפשר לקנות את כל המרכיבים הללו

לחמניות אוסטריות Vienna Bread

לחמניות אוסטריות. רק מי שגדל באוסטריה יודע לזהות את הלחמניות הללו שנקראות גם Vienna Bread. יש להן צורה של בגט אבל הקראסט שלהן רך יותר

מאפה יווני פילו בקר טחון

KREATOPITA זו המילה של היוונים לכל מה שהוא פילו וממולא בבשר טחון, מתובל וטעים. (בהמשך מתכון טבעוני). אפשר לגלגל אותו כמו שבלול, אפשר לאפות אותו

מרק קטניות אפגני

מתחביביי: לעקוב אחרי מאמות ברחבי היוטיוב, והפעם מאפגניסטן. מרק קטניות עשיר ונפלא עם ארומות מטורפות של אסיה, טיפת לימון וכוסברה. מרק שהוא ארוחה אחת מלאה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.