טוב זה מתכון משוגע.
קצת התעסקות אבל משו משו.
וגם נורא יפה וחגיגי.
מה
כרישה טרייה
300 גרם בקר טחון (או עוף או הודו)
מלח, פלפל
כף פירורי לחם או מצה
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
לרוטב
כרישה קצוצה
2-3 שיני שום קצוצות
3-4 כפות רכז רימונים
1-2 כפות סוכר
שמן זית
מלח פלפל
טיפונת צ׳ילי
1 כוס מים רותחים
איך
חותכים את הכרישה לחתיכות באורך 12 ס״מ בערך (רק בחלק הלבן והירקרק).
חוצים לאורך כל חתיכה עד שמגיעים לליבה ומפרקים את ה״עלים״.
משרים במים על מנת לנקות שאריות חול.
קוצצים דק דק את החלק העליון של הכרישה ומניחים בצד.
בקערה מערבבים את הבשר הטחון, חלק מהכרישה הקצוצה, פטרוזיליה, מלח, פלפל ומעט רכז רימונים ופירורי לחם.
מגלגלים קציצות ארוכות וצרות באורך עלה הקנלוני.
ממלאים את הקנלוני בקציצת הבקר הארוכה, ומלפפים היטב לסגור, ממש כמו קנלוני.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
משמנים תבנית חסינת אש ומניחים עליה את עלי הכרישה ש״התפר״ כלפי מטה.
אופים בתנור מחומם מראש בערך 10 דקות. מוציאים.
בינתיים בסיר אחר מוסיפים שמן זית ואת יתרת הכרישה הקצוצה, מטגנים עד שהכרישה זהובה וריחנית.
מוסיפים את השום הכתוש.
מוסיפים את רכז הרימונים את רסק העגבניות את התבלינים ואת המים. מבשלים מספר דקות עד שהכרישה בתנור מוכנה.
מוציאים בזהירות את תבנית הכרישה ושופכים מעל את הרוטב המבושל.
מכסים בנייר כסף ומחזירים לתנור לבישול נוסף של שעה בחום של 160 מעלות.
מסירים את נייר הכסף ומשחימים.
הערה: אפשרי לוותר על בישול בתנור ולהמשיך לבשל בסיר על להבה נמוכה, מכוסה, בערך 30-40 דקות.