פירות מיובשים הוא מאכל חגיגי.ֿ
מאוד.
לא כל יום אוכלים כזו מנה.
אפשר להגיש את הפירות כמו שהם, עם חלה רכה וטעימה ואפשר להוסיף אותם ככתר מלכות מעל לקוסקוס הרויאל – הקוסקוס המלכותי של מרקש. (מתכון קוסקוס רויאל).
מה
10 משמשים אורגנים מיובשים
10 תמרים אורגנים מיובשים
10 דבלים עדיף טורקיות שנראות כמו שק או רגילות
300 גרם בשר בקר טחון טרי
1/2 בצל מרוסק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
כף פירורי לחם או פירורי מצה
מעט אגוז מוסקט, קינמון, ציפורן, מעט ג׳נג׳ר מרוסק או טחון
1 כף דבש
1 כוס מים רותחים
מלח, פלפל לבן, כורכום
3-4 בצלים לבנים פרוסים דק
שמן זית
איך
בסיר שטוח ונוח מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים הפרוסים עד שהם זהובים-שחומים.
הטיגון חייב להיות איטי וסבלני כדי לא לשרוף את הבצלים.
כשהבצלים מוכנים מוסיפים מעט מכל התבלינים וכוס מים רותחים.
בינתיים שהבצלים מטגנים מכינים את הפירות הממולאים:
אם הפירות יבשים מאוד כדאי להשרות אותם במים חמים כ-10 דקות לפני ההכנה.
חורצים כל פרי יבש והופכים אותו לכריך (לא פותחים עד הסוף)
מערבבים את הבשר הטחון עם מחצית מהפטרוזיליה, פירורי הלחם, כף שמן, ומכל התבלינים.
מייצרים כדורונים קטנים וממלאים את הפירות היבשים באופן שהבשר יבלוט מתוכם (סוג של ״פה פעור).
כשהרוטב רותח, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים בעדינות ובסדר את הפירות היבשים.
מכסים, מנמיכים ומבשלים כ-40 דקות עד שהפירות והבשר מבושלים והרוטב מצטמצם.
אם הרוטב מתייבש כדאי להוסיף עוד מעט מים רותחים.
מפזרים את יתרת הפטרוזיליה.