פירות מיובשים ממולאים בבשר

פירות מיובשים הוא מאכל חגיגי.ֿ

מאוד.

לא כל יום אוכלים כזו מנה.

אפשר להגיש את הפירות כמו שהם, עם חלה רכה וטעימה ואפשר להוסיף אותם ככתר מלכות מעל לקוסקוס הרויאל – הקוסקוס המלכותי של מרקש. (מתכון קוסקוס רויאל).

מה

10 משמשים אורגנים מיובשים

10 תמרים אורגנים מיובשים

10 דבלים עדיף טורקיות שנראות כמו שק או רגילות

300 גרם בשר בקר טחון טרי

1/2 בצל מרוסק

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

כף פירורי לחם או פירורי מצה

מעט אגוז מוסקט, קינמון, ציפורן, מעט ג׳נג׳ר מרוסק או טחון

1 כף דבש

1 כוס מים רותחים

מלח, פלפל לבן, כורכום

3-4 בצלים לבנים פרוסים דק

שמן זית

איך 

בסיר שטוח ונוח מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים הפרוסים עד שהם זהובים-שחומים.

הטיגון חייב להיות איטי וסבלני כדי לא לשרוף את הבצלים.

כשהבצלים מוכנים מוסיפים מעט מכל התבלינים וכוס מים רותחים.

בינתיים שהבצלים מטגנים מכינים את הפירות הממולאים:

אם הפירות יבשים מאוד כדאי להשרות אותם במים חמים כ-10 דקות לפני ההכנה.

חורצים כל פרי יבש והופכים אותו לכריך (לא פותחים עד הסוף)

מערבבים את הבשר הטחון עם מחצית מהפטרוזיליה, פירורי הלחם, כף שמן, ומכל התבלינים.

מייצרים כדורונים קטנים וממלאים את הפירות היבשים באופן שהבשר יבלוט מתוכם (סוג של ״פה פעור).

כשהרוטב רותח, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים בעדינות ובסדר את הפירות היבשים.

מכסים, מנמיכים ומבשלים כ-40 דקות עד שהפירות והבשר מבושלים והרוטב מצטמצם.

אם הרוטב מתייבש כדאי להוסיף עוד מעט מים רותחים.

מפזרים את יתרת הפטרוזיליה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בף בורגיניון תפוזים

בף בורגיניון הוא מאכל אהוב מאוד אצלינו בבית. בכלל תבשילי קדירה עם בשר בקר הם תענוג גדול. גם ההכנה שלהם היא קלי קלות. כל הקושי

כרוב ממולא של בית

גם הכרוב שלי וגם הפלפל הממולא שלי שניהם מושפעים מסבתא רוזה, הסבתא המצרייה של האקס שלי. אהבתי את החמיצות שהיא הוסיפה לממולאים שלה, גם בעגבניות

לביבות סנדוויצ׳ טוניסאי

או במילים אחרות: לביבות טונה בטעמי  הסנדוויצ׳ טוניסאי, שהוא בעיני אחד הסנדוויצ׳ים הכי טעימים בעולם. כי יש בו הכל: טונה ולימון כבוש, והריסה שאני משוגעת

כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

מהמטבח הטורקי, מאזור גאזינטאפ שבתורכיה הענקית עם האוכל המדהים. מתכון עתיק ועונתי של כדורי טלה עדינים וקטנים שוחים ברוטב דובדבנים טרי. למי שמתעצל לגלען את

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.