פירות מיובשים ממולאים בבשר

פירות מיובשים הוא מאכל חגיגי.ֿ

מאוד.

לא כל יום אוכלים כזו מנה.

אפשר להגיש את הפירות כמו שהם, עם חלה רכה וטעימה ואפשר להוסיף אותם ככתר מלכות מעל לקוסקוס הרויאל – הקוסקוס המלכותי של מרקש. (מתכון קוסקוס רויאל).

מה

10 משמשים אורגנים מיובשים

10 תמרים אורגנים מיובשים

10 דבלים עדיף טורקיות שנראות כמו שק או רגילות

300 גרם בשר בקר טחון טרי

1/2 בצל מרוסק

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

כף פירורי לחם או פירורי מצה

מעט אגוז מוסקט, קינמון, ציפורן, מעט ג׳נג׳ר מרוסק או טחון

1 כף דבש

1 כוס מים רותחים

מלח, פלפל לבן, כורכום

3-4 בצלים לבנים פרוסים דק

שמן זית

איך 

בסיר שטוח ונוח מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים הפרוסים עד שהם זהובים-שחומים.

הטיגון חייב להיות איטי וסבלני כדי לא לשרוף את הבצלים.

כשהבצלים מוכנים מוסיפים מעט מכל התבלינים וכוס מים רותחים.

בינתיים שהבצלים מטגנים מכינים את הפירות הממולאים:

אם הפירות יבשים מאוד כדאי להשרות אותם במים חמים כ-10 דקות לפני ההכנה.

חורצים כל פרי יבש והופכים אותו לכריך (לא פותחים עד הסוף)

מערבבים את הבשר הטחון עם מחצית מהפטרוזיליה, פירורי הלחם, כף שמן, ומכל התבלינים.

מייצרים כדורונים קטנים וממלאים את הפירות היבשים באופן שהבשר יבלוט מתוכם (סוג של ״פה פעור).

כשהרוטב רותח, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים בעדינות ובסדר את הפירות היבשים.

מכסים, מנמיכים ומבשלים כ-40 דקות עד שהפירות והבשר מבושלים והרוטב מצטמצם.

אם הרוטב מתייבש כדאי להוסיף עוד מעט מים רותחים.

מפזרים את יתרת הפטרוזיליה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פלאפל ביתי של אמא

אני לא בטוחה שיש מאכל שהוא יותר ישראלי מפלאפל. לא סגורה על זה, למרות שהמאכל הזה בבסיסו הוא מצרי. ובמצריים מכינים אותו בכלל מפול והוא

קינוח תפוחים מהיר ומיוחד

את מאפה התפוחים הזה, עושים בצ’יק צ’ק מבלי שנדרשת כל מיומנות, כלים מיוחדים, מיקסרים או מערבלים למיניהם. 4 מרכיבים, 10 דקות ושעה בתנור. אז מתקבל

פסטה וקציצות דגים ברוטב איטלקי

לדעתי פסטה היא אחד המאכלים הכי טעימים בעולם. ולראייה: המטבח האיטלקי הוא המטבח האהוב ביותר בעולם. יותר מסעדות איטלקיות נפתחות מכל מסעדות אחרות. פסטה הוא

סלט גריסי פנינה של קיץ

בעצם הסלט הזה מבוסס על שני סלטים שונים שאכלתי בשתי מסעדות מצויינות. באחת מהן הוסיפו את היוגורט והגריסים בתיבול אחר, ובשני תיבלו במשמשים וירק. הכל

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.