אמא אהבה לבשל לנו מרקים.

בחורף.

כל ערב היה מרק. בעיקר מרקי ירקות, קיטניות וגם מרק גריסים.

בערב שישי היה מרק חרירה.

את הגריסים אהבתי בעיקר, בגלל הטעמים החמצמצים של העגבניות ואת השילוב של הסלרי,ֿ

שבעיניי שום מטבח לא שווה בלעדיו.

ככה, פשוט, מרק גריסים של אמא.

20 דקות עבודה וטעם של ילדות בפה.

מה

1 כוס גריסים

2 ליטר מים רותחים או ציר עוף

מלח, פלפל, כורכום

שמן זית

3-4 עגבניות מרוסקות או חצי קופסת עגבניות מרוסקות או כף גדושה מאוד של רסק עגבניות משובח

1 בצל מרוסק  או קצוץ דק מאוד

2 גבעולי סלרי קצוצים דק כולל הגבעול והעלים

איך

הכי פשוט בעולם.

לסיר מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ואת הבצל. מאדים את הבצל על להבה נמוכה כחמש דקות. לא משחימים.

מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה או שתיים.

מוסיפים את הסלרי ואת הגריסים.

מוסיפים את המים ואת התבלינים ומבשלים עד שהגריסים רכים והמרק מסמיך. בערך חצי שעה.

זהו.

קל, נכון?

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

המארה – רובע 4 בפריז

מסלול הליכה כ: 7 ק״מ. מטרו: הוטל דה ויל (1 צהוב) נדמה לי שמתוך 85 מיליוני תיירים שפוקדים את פריז בכל שנה, מגיעים למארה 185

טראפלס שוקולד ביתי

אין לכם מושג כמה קל להכין טראפלס שוקולד. הכי קל בעולם. והיופי הוא שניתן לשנות את הטראפלס לפי טעמים אישיים. הנה המתכון הבסיסי לטראפלס ורעיונות

דג ים איטליאן סטייל

דג ים, עדיפות לדג לבן אבל כל אחד וטעמו הוא. מהיר במחבת, טעים וקליל. מתאים בעיקר לימות הקיץ החמים שמתרגשים עלינו לטובה. מה  קוביות בגודל

סופלאקי עוף ואורז יווני

ככה פתאום בסוף פברואר חום כבד יורד. הניחוח של הלימונים הצהובים מסחרר אותי, הירוק העז של התרד גורם לי לבהות בו שוב ושוב. לימון ותרד

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.