שפצה׳לה אכלתי בבודפשט עם הגולש,
גם בצפון צרפת באלזאס.
בעצם, מדובר בפסטה שמכינים מקמח וביצים עם מעט מים. זורקים לסיר מים רותחים, מבשלים דקה ומקבלים פסטה.
כן, ממש פסטה רק בצורה שונה ובסגנון מהיר יותר.
את הפסטה הזו מכינים מבלילה בניגוד לחברתה הפסטה האיטלקית שמכינים מבצק.
בעוד שהאיטלקים מגלגלים את הבצק, מרדדים ועושים ממנו מאות צורות, האוסטרים, ההונגרים והאלזאסים פשוט שופכים אותה למים, מבשלים דקה או שתיים – והופ…יש פסטה.
במידה רבה הפסטה האלזאסית הרבה יותר קלה להכנה והיא לא פחות טעימה בעיניי.
מה
300 גרם קמח בערך 2 כוסות
3 ביצים גדולות
150 מל״ל מים בערך 2/3 כוס מהברז
חצי כפית מלח
איך
בקערה טורפים קמח עם ביצים ומלח ומוסיפים את המים.
טורפים עם מטרפה (אפשרי במקסר) עד שהתערובת חלקה נוזלית וסמיכה.
מניחים בצד.
מחממים סיר שטוח מלא במים וממליחים.
כשהמים רותחים לוקחים קרש חיתוך קטן שוטפים במים ושמים עליו מחצית מהבלילה.
בסכין חדה וארוכה טובלים מידי פעם במים הרותחים של הסיר, וחותכים לאורך חלק מהבלילה שעל קרש החיתוך, כדאי שהרצועות לא יהיו עבות מידי (בסרטון).
כך עושים עד שהבלילה נגמרת.
לא נוגעים בשפצה׳׳לה 2-3 דקות.
לאחר מכן, במזלג או כף מפרידים בעדינות את רצועות השפצה׳לה ומבשלים עוד דקה או שתיים, תלוי בעובי.
מעבירים למסננת ושופכים מעל 1-2 כפות שמן להפריד.
מפה אפשר לקחת אותה לכיוונים שונים:
- בצל מטוגן – מוסיפים שפצה׳לה עם מלח ופלפל ו 2-3 כפות של סויה. בצל ירוק והנה סגנון אסייתי.
- אפשר להוסיף אותה לבולונייז והנה בולונייז עם פסטה.
- אפשר להמיס חמאה במחבת 50 גרם בערך ולהוסיף את השפצה׳לה ולטגן מספר דקות להוסיף ומלח ופלפללאכול. אפשרי לגרר מעל פרמז׳ן.
- בעצם, להתנהג עם השפצה׳לה כפי שמתנהגים עם כל פסטה.