שפצה׳לה הפסטה האלזאסית

שפצה׳לה אכלתי בבודפשט עם הגולש,

גם בצפון צרפת באלזאס.

בעצם, מדובר בפסטה שמכינים מקמח וביצים עם מעט מים. זורקים לסיר מים רותחים, מבשלים דקה ומקבלים פסטה.

כן, ממש פסטה רק בצורה שונה ובסגנון מהיר יותר.

את הפסטה הזו מכינים מבלילה בניגוד לחברתה הפסטה האיטלקית שמכינים מבצק.

בעוד שהאיטלקים מגלגלים את הבצק, מרדדים ועושים ממנו מאות צורות, האוסטרים, ההונגרים והאלזאסים פשוט שופכים אותה למים, מבשלים דקה או שתיים – והופ…יש פסטה.

במידה רבה הפסטה האלזאסית הרבה יותר קלה להכנה והיא לא פחות טעימה בעיניי.

 

מה

300 גרם קמח בערך 2 כוסות

3 ביצים גדולות

150 מל״ל מים בערך 2/3 כוס מהברז

חצי כפית מלח

איך

בקערה טורפים קמח עם ביצים ומלח ומוסיפים את המים.

טורפים עם מטרפה (אפשרי במקסר) עד שהתערובת חלקה נוזלית וסמיכה.

מניחים בצד.

מחממים סיר שטוח מלא במים וממליחים.

כשהמים רותחים לוקחים קרש חיתוך קטן שוטפים במים ושמים עליו מחצית מהבלילה.

בסכין חדה וארוכה טובלים מידי פעם במים הרותחים של הסיר, וחותכים לאורך חלק מהבלילה שעל קרש החיתוך, כדאי שהרצועות לא יהיו עבות מידי (בסרטון).

כך עושים עד שהבלילה נגמרת.

לא נוגעים בשפצה׳׳לה 2-3 דקות.

לאחר מכן, במזלג או כף מפרידים בעדינות את רצועות השפצה׳לה ומבשלים עוד דקה או שתיים, תלוי בעובי.

מעבירים למסננת ושופכים מעל 1-2 כפות שמן להפריד.

מפה אפשר לקחת אותה לכיוונים שונים:

  1. בצל מטוגן – מוסיפים שפצה׳לה עם מלח ופלפל ו 2-3 כפות של סויה. בצל ירוק והנה סגנון אסייתי.
  2. אפשר להוסיף אותה לבולונייז והנה בולונייז עם פסטה.
  3. אפשר להמיס חמאה במחבת 50 גרם בערך ולהוסיף את השפצה׳לה ולטגן מספר דקות להוסיף ומלח ופלפללאכול. אפשרי לגרר מעל פרמז׳ן.
  4. בעצם, להתנהג עם השפצה׳לה כפי שמתנהגים עם כל פסטה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

כבד קצוץ קלאסי עם טוויסט

אני יודעת שלא מעט אנשים לא אוכלים איברים פנימיים של עוף או בשר, אני גדלתי עליהם. אני מאמינה שכדאי להתנסות ולטעום, לפעמים יש הפתעות. כזה

מרק עדשים טורקי ומופלא

Ezo Gelin כך זה הופיע בתפריט שנכתב כולו בטורקית ולא הבנתי מילה ממנו. אז הקלדתי את צמד המילים הללו בגוגל, לחצתי על images והופיע לי

פיסאלדייר – הפוקאצ׳ה של דרום צרפת

אחד המאכלים הטעימים ביותר ביקום ! מעין פיצה-פוקצ׳ה פלאפית עם תחתית קראנצ׳ית והטופ עמוס בתועפות בצל מטוגן, מתקתק, עליו מונחים בסדר (או לא) תוספות של

לחם טורקי ממולא

בעיניי, הטורקים הם אלופי העולם בבצקים. אלופי העולם. אין להם פאטיסרי מתוחכם כמו שיש לצרפתים אבל המאפים המלוחים שלהם מבצקי שמרים ופילו מדהימים. הלחם הזה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.