גריסי פנינה זהובים בסיר שלכם
אכלתי אותם במסעדה טורקית נהדרת. צ׳ייה.
במקום תוספת של אורז, או קוסקוס או פתיתים יש תחליף ראוי, טעים ומיוחד : גריסי פנינה.
באיסטנבול טיגנו אותם עם פתיתים ארוכים, מה שאנחנו אוהבים לכנות ״אורז בן גוריון״.
זה נפלא ביחד.
מה
1.5 כוסות גריסי פנינה
1/2 כוס אורז בן גוריון או פתיתים עגולים
שמן זית
מלח ופלפל
איך
הכי פשוט בעולם.
מסיפים שמן לסיר ומוסיפים את אורז בן גוריון מטגנים אותו עד שהוא מזהיב-משחים מאוד.
מוסיפים לו את גריסי הפנינה ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים מלח ופלפל ומים רותחים.
מעבירים ללהבה קטנה, מכסים ומבשלים בערך 15-20 דקות.
מפוררים עם מזלג.