סלט ירקות ואגוזים טורקי

הטורקים קוראים לו גבורדה סלטסיה –  Gavurdağ salatasi  – ואפשר למצוא אותו בכל השווארמיות ומסעדות הפועלים ברחבי איסטנבול.

תמיד הוא מגיע טרי, עם פלח לימון ליד והאמת….אחריו כבר אפשר לוותר על הכל.

נראה לכם?

איזה אוכל יש באיסטנבול, אני לא מתביישת להכריז בקול רם:

אני נוסעת לאיסטנבול כדי לאכול.

זהו אמרתי.

אז בואי תראו איזה סלט מעלף זה ואחר כך תודו לי. ֿ

מה זה תודו לי…

מה

3 עגבניות אדומות בשלות ומוצקות קצוצות לקוביות

2 מלפפונים מוצקים צעירים עם הקליפה קצוצים לקוביות

1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

חצי בצל אדום קצוץ לקוביות

2 ענפי בצל ירוק שטופים קצוצים (החלק הירוק והלבן)

3 כפות אגוזי מלך קצוצים

1/2 כפית שבבי פפריקה (חריף או מתוק לפי הטעם)

1/2 כפית נענע מיובשת

1/4 כפית סומק

מלח

1/2 לימון סחוט

2-3 כפות רכז רימונים

1-2 כפות שמן זית

שן שום כתושה (אופציונאלי)

איך

פשוט מערבבים ומתעלפים.

זהו.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סיגר ממולא במעורב פרגיות

מנה ראשונה לאירוחים, פגז ! מה 6 עלי סיגר קנויים או 12 ריבועי פילו בגודל 18X18 למילוי 1 בצל לבן גדול קצוץ לקוביות. 2 פרוסות

מרק צ׳ורבה או שורבה בסגנון שלי

ואפשר גם בסגנון צמחוני/טבעוני.  אני מודה. אין לי שום בעיה לנסוע למרחקים ארוכים כדי לגלות מאכלים חדשים, מתכונים ומסעדות אהובות. כך היה לפני כך וכך

מרק דושפרה (כיסוני בקר) בוכרי

דושפרה זה הטורטולוני האיטלקי. כיסוני בצק ממולאים בבשר מתובל ושוחים במרק צח ונפלא. אין צורך להכין בצק בבית אפשר לקנות אותו היום  בכל חנות אסייתית.

קרוקט איטלקי עם טונה וריקוטה

זה פשוט טעים !ֿ קרוקט, שמכינים מפירה תפו”א מצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן. ספלאש של לימון. וואו.  לפורטוגזים ולספרדים יש קרוקטים שהם עושים מבשמל ומוסיפים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.