סלט ירקות ואגוזים טורקי

הטורקים קוראים לו גבורדה סלטסיה –  Gavurdağ salatasi  – ואפשר למצוא אותו בכל השווארמיות ומסעדות הפועלים ברחבי איסטנבול.

תמיד הוא מגיע טרי, עם פלח לימון ליד והאמת….אחריו כבר אפשר לוותר על הכל.

נראה לכם?

איזה אוכל יש באיסטנבול, אני לא מתביישת להכריז בקול רם:

אני נוסעת לאיסטנבול כדי לאכול.

זהו אמרתי.

אז בואי תראו איזה סלט מעלף זה ואחר כך תודו לי. ֿ

מה זה תודו לי…

מה

3 עגבניות אדומות בשלות ומוצקות קצוצות לקוביות

2 מלפפונים מוצקים צעירים עם הקליפה קצוצים לקוביות

1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

חצי בצל אדום קצוץ לקוביות

2 ענפי בצל ירוק שטופים קצוצים (החלק הירוק והלבן)

3 כפות אגוזי מלך קצוצים

1/2 כפית שבבי פפריקה (חריף או מתוק לפי הטעם)

1/2 כפית נענע מיובשת

1/4 כפית סומק

מלח

1/2 לימון סחוט

2-3 כפות רכז רימונים

1-2 כפות שמן זית

שן שום כתושה (אופציונאלי)

איך

פשוט מערבבים ומתעלפים.

זהו.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פטאייר מאפה זעתר/תרד חלומי

פטאייר, חם מהתנור, עמוס בעלי זעתר או תרד, בצל, סומק… למות…. לבצק 2.5 כוסות קמח לבן כף סוכר כפית מלח כפית גדושה שמרים יבשים 1/3

מרק דושפרה (כיסוני בקר) בוכרי

דושפרה זה הטורטולוני האיטלקי. כיסוני בצק ממולאים בבשר מתובל ושוחים במרק צח ונפלא. אין צורך להכין בצק בבית אפשר לקנות אותו היום  בכל חנות אסייתית.

מדיאס -סירות קישואים בלקניות

קישואים הם ירק שלא מוערך די, וחבל. את התבשיל הזה לימד אותי לפני המון (המון המון המון) שנים, דווקא השכן שלי ממוצא סורי. למה דווקא?

גרטן תפו״א צרפתי במחבת

ה pommes boulangere gratin זו אחת המנות המפורסמות ביותר בעולם. היא מגיעה מליון, מרכז צרפת שהיא מרכז קולינארי מרכזי בארץ הטובה הזו. היא נקראת כך,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.