הטורקים קוראים לו גבורדה סלטסיה – Gavurdağ salatasi – ואפשר למצוא אותו בכל השווארמיות ומסעדות הפועלים ברחבי איסטנבול.
תמיד הוא מגיע טרי, עם פלח לימון ליד והאמת….אחריו כבר אפשר לוותר על הכל.
נראה לכם?
איזה אוכל יש באיסטנבול, אני לא מתביישת להכריז בקול רם:
אני נוסעת לאיסטנבול כדי לאכול.
זהו אמרתי.
אז בואי תראו איזה סלט מעלף זה ואחר כך תודו לי. ֿ
מה זה תודו לי…
מה
3 עגבניות אדומות בשלות ומוצקות קצוצות לקוביות
2 מלפפונים מוצקים צעירים עם הקליפה קצוצים לקוביות
1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
חצי בצל אדום קצוץ לקוביות
2 ענפי בצל ירוק שטופים קצוצים (החלק הירוק והלבן)
3 כפות אגוזי מלך קצוצים
1/2 כפית שבבי פפריקה (חריף או מתוק לפי הטעם)
1/2 כפית נענע מיובשת
1/4 כפית סומק
מלח
1/2 לימון סחוט
2-3 כפות רכז רימונים
1-2 כפות שמן זית
שן שום כתושה (אופציונאלי)
איך
פשוט מערבבים ומתעלפים.
זהו.