רבים אינם מכירים את הניוקי הרומאי הוא לא מופיע בתפריטים בדרך כלל.

בדרך כלל במסעדות בארץ ובאיטליה מגישים ניוקי תפו״א קלאסי ברטבים שונים.

הניוקי הזה הוא אחר.

בסיסו חלב וסולת, והוא מועשר בחלמונים וגבינת פרמז׳ן, אחר כך הוא נקרץ לעיגולים, נשלח לתנור כשהוא שוחה בחמאה זהובה ומעוטר בפירורי פרמז׳ן והטעם….

הו הטעם…..

ההכנה שלו קלה מאוד ואפשר להכין אותו מראש ורק לאפות ברגע האחרון.

מה 

לכ-15 ניוקי עגולים

1/2 ליטר חלב

1 כוס סולת רגילה

מלח, אגוז מוסקט מגורר

100 גרם פרמז׳ן מגורר

2 חלמונים

70 גרם חמאה חתוכה לקוביות

איך 

בקלחת נוחה מוסיפים את החלב ואת הסולת ומרתיחים על להבה קטנה תוך כדי בחישה בערך 4-5 דקות.

התערובת מסמיכה למעין דייסה סמיכה ועבה.

מורידים מהאש.

מוסיפים את החלמונים וטורפים במהירות.

מוסיפים את המלח, אגוז מוסקט ו3/4 מהגבינה טורפים עד שהגבינה נמסה.

מוסיפים מחצית מהחמאה וטורפים.

מתקבלת עיסה חלקה וסמיכה מאוד.

מרפדים תבנית מרובעת עם ניילון נצמד ושופכים לתוכה את העיסה. מיישרים עם פלטה או בעזרת ידיים רטובות.

עובי השכבה בערך 1 ס״מ.

מצננים כשעתיים שלוש במקרר.

מוציאים מהמקרר ומדליקים תנור ל-180 מעלות.

משמנים כלי נוח ורחב שמתאים לאפייה (גם להגשה) קורצים עיגולים, ומסדרים אותם חופפים חלקית זה לזה.

מפזרים מעל את קוביות החמאה הנותרות, את הפרמז׳ן הנותר ואופים כרבע שעה עד 20 דקות או עד שהניוקי תוססים וזהובים והגבינה מבעבעת.

אוכלים חם.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שפצה׳לה הפסטה האלזאסית

שפצה׳לה אכלתי בבודפשט עם הגולש, גם בצפון צרפת באלזאס. בעצם, מדובר בפסטה שמכינים מקמח וביצים עם מעט מים. זורקים לסיר מים רותחים, מבשלים דקה ומקבלים

עוף מרקש

העוף הזה מזכיר לי את הריחות במטבח של אמא. הצלפים והיין הלבן, הכוסברה והזעפרן. והוא טעים ומהיר הכנה. מה  2 חזות עוף שלמים 2 כפות

מלפוף מיוחד בסגנון לבנוני

מלפוף הוא כרוב בשפה הערבית. והמלפוף הזה הוא ערבוב של הסגנון הלבנוני וקצת טורקי. אין במלפוף הקלאסי צימוקים וגם לא צ׳ילי אבל זה מה שבא

קישואים ממולאים בסגנון סורי

לפני המון שנים גרנו במקום די מרוחק. היינו חבורה של זוגות צעירים עם ילדים קטנים והכרנו זוג מקסים שהבעל היה סורי ונלהב לבישול. ברור שמיד

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.