ניוקי רומאי

רבים אינם מכירים את הניוקי הרומאי הוא לא מופיע בתפריטים בדרך כלל.

בדרך כלל במסעדות בארץ ובאיטליה מגישים ניוקי תפו״א קלאסי ברטבים שונים.

הניוקי הזה הוא אחר.

בסיסו חלב וסולת, והוא מועשר בחלמונים וגבינת פרמז׳ן, אחר כך הוא נקרץ לעיגולים, נשלח לתנור כשהוא שוחה בחמאה זהובה ומעוטר בפירורי פרמז׳ן והטעם….

הו הטעם…..

ההכנה שלו קלה מאוד ואפשר להכין אותו מראש ורק לאפות ברגע האחרון.

מה 

לכ-15 ניוקי עגולים

1/2 ליטר חלב

1 כוס סולת רגילה

מלח, אגוז מוסקט מגורר

100 גרם פרמז׳ן מגורר

2 חלמונים

70 גרם חמאה חתוכה לקוביות

איך 

בקלחת נוחה מוסיפים את החלב ואת הסולת ומרתיחים על להבה קטנה תוך כדי בחישה בערך 4-5 דקות.

התערובת מסמיכה למעין דייסה סמיכה ועבה.

מורידים מהאש.

מוסיפים את החלמונים וטורפים במהירות.

מוסיפים את המלח, אגוז מוסקט ו3/4 מהגבינה טורפים עד שהגבינה נמסה.

מוסיפים מחצית מהחמאה וטורפים.

מתקבלת עיסה חלקה וסמיכה מאוד.

מרפדים תבנית מרובעת עם ניילון נצמד ושופכים לתוכה את העיסה. מיישרים עם פלטה או בעזרת ידיים רטובות.

עובי השכבה בערך 1 ס״מ.

מצננים כשעתיים שלוש במקרר.

מוציאים מהמקרר ומדליקים תנור ל-180 מעלות.

משמנים כלי נוח ורחב שמתאים לאפייה (גם להגשה) קורצים עיגולים, ומסדרים אותם חופפים חלקית זה לזה.

מפזרים מעל את קוביות החמאה הנותרות, את הפרמז׳ן הנותר ואופים כרבע שעה עד 20 דקות או עד שהניוקי תוססים וזהובים והגבינה מבעבעת.

אוכלים חם.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק גריסים מרוקאי

אמא אהבה לבשל לנו מרקים. בחורף. כל ערב היה מרק. בעיקר מרקי ירקות, קיטניות וגם מרק גריסים. בערב שישי היה מרק חרירה. את הגריסים אהבתי

התיבולים והתבלינים

תבלינים  במטבח שלי, התבלינים הבסיסים הם בעיקר ירקות: שום, עגבניות, סלרי, עשבי תיבול, בצל מטוגן – כולם מתבלים את האוכל. ויש גם את כל התבלינים

סופלאקי עוף ואורז יווני

ככה פתאום בסוף פברואר חום כבד יורד. הניחוח של הלימונים הצהובים מסחרר אותי, הירוק העז של התרד גורם לי לבהות בו שוב ושוב. לימון ותרד

כתר ירוק של לחמוני פסטו

כמה רע יהיה לחבר בצק שמרים רך, נעים וריחני ממולא בפסטו רענן וגבינות? בכלל לא. הבצק מנוקד בארבס דה פרובאנס, שזו תערובת עשבי תיבול יבשה:

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.