רבים אינם מכירים את הניוקי הרומאי הוא לא מופיע בתפריטים בדרך כלל.

בדרך כלל במסעדות בארץ ובאיטליה מגישים ניוקי תפו״א קלאסי ברטבים שונים.

הניוקי הזה הוא אחר.

בסיסו חלב וסולת, והוא מועשר בחלמונים וגבינת פרמז׳ן, אחר כך הוא נקרץ לעיגולים, נשלח לתנור כשהוא שוחה בחמאה זהובה ומעוטר בפירורי פרמז׳ן והטעם….

הו הטעם…..

ההכנה שלו קלה מאוד ואפשר להכין אותו מראש ורק לאפות ברגע האחרון.

מה 

לכ-15 ניוקי עגולים

1/2 ליטר חלב

1 כוס סולת רגילה

מלח, אגוז מוסקט מגורר

100 גרם פרמז׳ן מגורר

2 חלמונים

70 גרם חמאה חתוכה לקוביות

איך 

בקלחת נוחה מוסיפים את החלב ואת הסולת ומרתיחים על להבה קטנה תוך כדי בחישה בערך 4-5 דקות.

התערובת מסמיכה למעין דייסה סמיכה ועבה.

מורידים מהאש.

מוסיפים את החלמונים וטורפים במהירות.

מוסיפים את המלח, אגוז מוסקט ו3/4 מהגבינה טורפים עד שהגבינה נמסה.

מוסיפים מחצית מהחמאה וטורפים.

מתקבלת עיסה חלקה וסמיכה מאוד.

מרפדים תבנית מרובעת עם ניילון נצמד ושופכים לתוכה את העיסה. מיישרים עם פלטה או בעזרת ידיים רטובות.

עובי השכבה בערך 1 ס״מ.

מצננים כשעתיים שלוש במקרר.

מוציאים מהמקרר ומדליקים תנור ל-180 מעלות.

משמנים כלי נוח ורחב שמתאים לאפייה (גם להגשה) קורצים עיגולים, ומסדרים אותם חופפים חלקית זה לזה.

מפזרים מעל את קוביות החמאה הנותרות, את הפרמז׳ן הנותר ואופים כרבע שעה עד 20 דקות או עד שהניוקי תוססים וזהובים והגבינה מבעבעת.

אוכלים חם.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טארט כנאפה עם תרד וגבינות

פעם הוזמנו לחברים באופן ספונטאני. באופן ספונטאני שאלתי: להביא משהו?״ אולי תביאי מאפה גבינות? נאמר לי. פתחתי את המקרר להוציא חמאה וקמח וביצים להכנת בצק

סלט ניסואז My way

כבר יצא לי לאכול סלט ניסואז בכל מיני וורסיות. נדמה לי שכל אחד מכין את הסלט שלו בדרך שלו. באופן כללי סלט ניסואז התכוון להיות

קציצות בורגול מטוגנות מאיסטנבול

הן קלילות הן מטריפותֿ הן קראנצ׳יות מהבורגול והן הכי קיץ שאפשר. לים, לבריכה, בסנדוויץ, לפיקניק, לטיול יום, לביצפר. קציצות בורגול טורקיות שמערבבים עם בשר בקר

הפסטה של ויטוריו

יש לי הרבה מנות בבלוג שהצילום עושה להן עוול. רוצה לומר לא יודעת ולא יכולה להעביר בצילום את איכות המנה וכמה היא מדהימה.יש בעיה כזו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.