לחמניות חמאה עם צימוקים ושקדים
ובאמת…
כל מילה מיותרת.
אני משתגעת עליהן, הן רכות וכשהן יוצאות מהתנור כל הבית מריח צימוקים ושקדים.
ריח של חג גם – אם מדובר ביום חול.
הן לא מתוקות אבל הצימוקים מעניקים להן טעם מתקתק שהולך נהדר גם עם גבינות וכמובן חמאה או ממרח שקדים מתוק.
מה
2 כוסות קמח לבן מנופה (או קמח כוסמין)
2 כפות סוכר
1 כפית שמרים יבשים
1 ביצה טרופה
1/2 כוס חלב חמים
1/2 כפית מלח
1/2 כוס צימוקים כהים או בהירים, רצוי להשרות אותם 10 דקות במים ולסנן.
40 גרם חמאה חתוכה לקוביות ורכה רכה
חלמון ביצה מדולל בכף מים למריחה
פרוסות שקדים לקישוט
איך
לקערת מיקסר יש להוסיף את הקמח, הסוכר והשמרים לערבל 10 שניות.
להוסיף את החלב והביצה הטרופה ולהמשיך לערבל דקה או שתיים.
להוסיף את המלח. להמשיך ולערבל בסך הכל 8 דקות.
להוסיף את החמאה הרכה ואת הצימוקים ולערבל עוד דקה או שתיים.
בשלב זה הבצק מאוד מאוד דביק וזה בסדר גמור.
בעזרת קלף אפייה או לקקן לאסוף את הבצק מדפנות הקערה לכדור, לקמח טיפונת סביב כדור הבצק, לכסות בניילון נצמד ולהתפיח.
חשוב לדעת שבימים קרים הבצק יצטרך יותר זמן התפחה מהקיץ, כיוון שמדובר בבצק עשיר וכבד יחסית.
לאחר שהבצק תפח לפחות פי שתיים, לקמח משטח, ובעזרת ידיים מקומחות אף הן, להוציא את הבצק למשטח המקומח.
לגלגל בעדינות לגליל באורך של כ-20 ס״מ ולחתוך ל-8 חלקים שווים.
לגלגל כל חלק לכדור ואם יש צורך לקמח שוב את המשטח ואת הידיים.
אם הצימוקים מציצים מעל פני הבצק, כדאי לתחוב אותם פנימה לתוכו, על מנת שלא יתייבשו/ייחרכו בזמן האפייה.
אפשר לעצור פה ולהשאיר את הלחמניות בצורת כדור ואפשר להמשיך לצורת אליפסה:
לרדד כל כדור בעזרת מערוך לאליפסה קטנה ולגלגל את הבצק עד שמתקבלת מעין ״לאפה״ קטנה ומתוקה.
להניח על משטח אפייה ולהתפיח עד שתופח לפחות פי שתיים.
להבריש עם חלמון מדולל במים ולפזר מעל הלחמניות פרוסות שקדים.
לאפות בחום 170 מעלות בערך 12-15 דקות, עד שהלחמניות שחומות ותפוחות.