סלטימבוקה – חזה עוף בסגנון איטלקי

לאיטלקים יש מאכלים עם שמות מצחיקים, שמתארים מצבים או תכונות.

למשל: התרגום של הטירמיסו הוא "הרם אותי למעלה". למה? ככה.

או, יש להם עוגיות שהם קוראים להן: ״מכוערות אבל טעימות״.

גם הסלטימבוקה היא כזו: הפירוש המילולי הוא ״קופץ לפה״. למה?

ככה.

הסלטימבוקה מביאה את איטליה למטבח שלי. תמיד.

כשבא לי משהו מהיר וקל להכנה אני מכינה סלטימבוקה עם פראגולה (פתיתים סיציליאנים). ביחד עם סלט אנחנו לגמרי מסודרים.

במקור, מכינים את הסלטימבוקה מעגל ופנצ׳טה אני גיירתי אותם לחזה עוף ופסטרמה מעושנת. האמינו לי, יצא לא פחות טעים.

העניין הוא, שמעבר לעובדה שהמאכל באמת טעים ומיוחד כל העבודה אורכת חמש דקות.

מה

6 שניצלים דפוקים דק דק דק

6 פרוסות פסטרמה מעושנת

12 עלי מרווה טריים

¼ כוס יין לבן

מלח ופלפל

3 כפות קמח רגיל

שמן זית

פלחי לימון להגשה.

איך

ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף.

מצמידים נתח עוף אחד לנתח פסטרמה ועל כל פסטרמה ״מדביקים״ עם מעט מים שני עלי מרווה.

טובלים את האגד הזה בזהירות בתוך קמח לבן ומנערים בעדינות את העודף.

במחבת שתהיה נוחה להכיל את כל נתחי העוף, מוסיפים שמן זית, בערך 3 כפות.

מחממים על להבה גבוהה בינונית.

מטגנים תחילה מצד העוף בערך 3-4 דקות תלוי בעובי הנתח.

הופכים בזהירות לצד של הפסטמה ומטגנים עד שהיא מזהיבה היטב עוד 3-4 דקות.

אם עלי המרווה נופלים לא נורא.

לאחר שהבשר מוכן, מוסיפים פלפל שחור גרוס ומוסיפים את היין הלבן.

מנמיכים ומבשלים את הבשר בתוך הרוטב שנוצר עוד 2 דקות מכל צד.

מגישים עם פלח לימון.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אגוזי השמחה – פיצוחי מתובלים

הם הכי טעימים כשהם מתובלים והם נהדרים כפתיח לפני כל ארוחה, או סתם במסיבת קוקטייל. אפשר להשתמש בכל סוג אגוז שאוהבים ובלבד שהוא יהיה קלוף.

חצילים בעגבניות מוצרלה ופרמז׳ן

חצילים קלויים, פרמז׳ן, מוצרלה, עגבניות, בזיליקום. אלה בעיקר הלב הפועם של המטבח האיטלקי. המדהים. מדובר במתכון מנצח, תמיד תמיד כשאני מגישה אותו נרשמות התעלפויות. מה 

קובלר פירות יער משגע

קובלר הוא קינוח מפורסם שנולד בקולוניות הבריטיות והוא האח האלגנטי של הקראמבל. בעוד שאת הקראמבל מכינים על ידי ערבוב רשלני של המרכיבים, את הקובלר צריך

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.