פה באמת כל מילה מיותרת.
בעצם רק משפט אחד.
או שניים.
פסטו הוא המלך של העיר גינואה, של מחוז ליגוריה באיטליה, של העולם כולו.
מי לא מכיר את הממרח הירוק, הזוהר, הריחני והנפלא הזה?
בעולם כולו אוהבים פסטו.
באופן מסורתי הפסטו מוכן עם צנוברים אבל לא פעם, אני מחליפה אותם בשקדים ואפשר גם באגוזים אהובים אחרים.
מהפסטו הנפלא והריחני הזה, התפתחו לפסטו כוסברה, פסטו פטרוזיליה, פסטו נענע, קייל, תרד ואפילו כל הירוקים יחדיו.
במקור, מוסיפים לפסטו בינת פרמז׳ן מרוסקת אבל אני מעדיפה להוסיף אותה ישירות למאכל, כך שהפסטו נשמר זמן רב יותר במקרר ומשמש אותי גם לתבשילים שהם טבעוניים או פרווה.
בעיר ג׳נואה מוסיפים אותו למרק מינסטרונה וכך מקבלים מינסטרונה ג׳נואי.
מה
2 כוסות מלאות בעלי בזיליקום יפים וטריים
3 כפות צנוברים לא קלויים או שקדים ללא קליפה
2 שיני שום
בערך חצי כוס שמן זית זך
מלח, פלפל שחור
איך
הכי פשוט בעולם.
מכניסים את כל החומרים למג׳ימיקס או לבלנדר ומרסקים עד למחית ירוקה, זוהרת וטעימה.
מעבירים לצנצנת זכוכית נקייה ושומרים במקרר.