פה באמת כל מילה מיותרת.

בעצם רק משפט אחד.

או שניים.

פסטו הוא המלך של העיר גינואה, של מחוז ליגוריה באיטליה, של העולם כולו.

מי לא מכיר את הממרח הירוק, הזוהר, הריחני והנפלא הזה?

בעולם כולו אוהבים פסטו.

באופן מסורתי הפסטו מוכן עם צנוברים אבל לא פעם, אני מחליפה אותם בשקדים ואפשר גם באגוזים אהובים אחרים.

מהפסטו הנפלא והריחני הזה, התפתחו לפסטו כוסברה, פסטו פטרוזיליה, פסטו נענע, קייל, תרד ואפילו כל הירוקים יחדיו.

במקור, מוסיפים לפסטו בינת פרמז׳ן מרוסקת אבל אני מעדיפה להוסיף אותה ישירות למאכל, כך שהפסטו נשמר זמן רב יותר במקרר ומשמש אותי גם לתבשילים שהם טבעוניים או פרווה.

בעיר ג׳נואה מוסיפים אותו למרק מינסטרונה וכך מקבלים מינסטרונה ג׳נואי.

מה

2 כוסות מלאות בעלי בזיליקום יפים וטריים

3 כפות צנוברים לא קלויים או שקדים ללא קליפה

2 שיני שום

בערך חצי כוס שמן זית זך

מלח, פלפל שחור

 

איך

הכי פשוט בעולם.

מכניסים את כל החומרים למג׳ימיקס או לבלנדר ומרסקים עד למחית ירוקה, זוהרת וטעימה.

מעבירים לצנצנת זכוכית נקייה ושומרים במקרר.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הדורדון

לדורדון  Dordogne אנחנו מגיעים אחרי 4 ימים בברטאני ושלושה ימים בנורמנדי. ואנחנו מתרגשים לקראת ההפתעות הרבות שהוא מכין לנו. המון שיק וחינניות צרפתית. ארכיטקטורה, טירות,

סרדיניה אהובתי

שלוש שנים ושלוש נסיעות נדרשו לי כדי להשלים את הפוסט על סרדיניה. הנסיעה הראשונה החלה 3 חודשים בדיוק מפרוץ הקורונה בעולם. היינו אחרי מסע מהמם

רבקה – אמא שלי

אמא שלי שתפרה לי תחפושות, שמלות מלמלה ושמלות היריון. שגילגלה עוגיות שקדים עגולות, מדוייקות וטעימות להפליא. שלימדה אותי להבריש חלמון מעל חלה תפוחה, אוורירית ומושלמת.

סיינה טוסקנה

לפני 26 שנה, ביקור זריז בפיאצה המרהיבה סיבוב קטן, תור ארוך בדואומו…….נו לא חשוב נחזור בהזדמנות והופ….. 26 שנה. יאללה לאן נעלמו 26 שנים?? סיינה.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.