כל מי שעוקב אחריי יודע שאני משתגעת על איטליה ועל אוכל איטלקי.
כל מי שעוקב אחריי יודע שאני מבשלת סוגים רבים של ראגו איטלקי, בדגש על בשר בקר.
אז הנה עוד סגנון של ראגו עם בשר והפעם קוביות בשר קטנות ולאו דווקא בשר טחון.
בעצם מדובר בתבשיל קדירה מהמשובחים שיש במטבח האיטלקי ואת הבשר הטחון, תפסו פה קוביות בשר הבקר, שמתרככות בבישול הארוך, סופגות את הטעמים הנפלאים של הרוטב ומשתכשכים בהנאה גדולה בפסטה.
במקרה זה במקרוני נאפוליטני קצר.
מה
1 ק״ג בשר בקר לבישול אורך חתוך לקוביות קטנות בגודל של 2 ס״מ על 2 ס״מ בערך
2 קופסאות עגבניות איטלקיות מרוסקות
2 גזרים
3 ענפי סלרי
1 בצל לבן גדול
4 שיני שום
טימין
מלח, פלפל, שמן זית
פלפלוני צ׳ילי לפי הטעם
2 כוסות יין אדום יבש
1 ליטר מים רותחים
500 גרם פסטה מבושלת מכל סוג שאוהבים.
איך
לחתוך את הירקות – גזר, בצל, סלרי ושום – בחיתוך גס ולהכניס אותם לתוך מג׳מיקס. לרסק ריסוק דק אבל לא למעוך.
האיטלקים קוראים לזה סופריטו.
לתוך סיר גדול וכבד מוסיפים שמן זית וכשהשמן חם מאוד מוסיפים את קוביות הבקר.
מטגנים עד שהן שחומות מכל הצדדים, בערך 5 דקות.
מוציאים את הבשר ומוסיפים את הירקות המרוסקים, מטגנים עוד חמש דקות ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמן זית.
מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את היין האדום ומרתיחים 2-3 דקות.
מוסיפים את יתר התבלינים, העגבניות והמים, מרתיחים, מנמיכים ומעבירים ללהבה קטנה.
מבשלים עד שהבקר רך רך וממש מתפורר עם נגיעת מזלג.
בערך 3-4 שעות.
כדאי לבדוק במהלך הבישול שהנוזלים לא התאדו, אם כן, מוסיפים לפי הצורך.
זהו.
מזל טוב, יש לכם ראגו קוביות בקר איטלקי למהדרין.
קצת בזייליקום קצוץ ואתם בגן עדן.
הערה אני אוהבת להוסיף את הפסטה המבושלת לרוטב הבקר והעגבניות ולהמשיך לבשל עוד 2-3 דקות לספיגת הטעמים.