זו העוגה הכי קלה בעולם.

מפרידים, מקציפים, מערבבים ושולחים לתנור.

זהו.

כשהיא מצטננת ונוגסים בה, מקבלים טעם שקדים עשיר, התוך שלה לח ועסיסי, כמעט כמו מרציפן חלק ועדין.

מה

300 גרם ריקוטה

4 ביצים מופרדות

1.5 כוסות סוכר

2.5. כוסות שקדים טחונים

קליפת לימון מגוררת משני לימונים

קורט מלח

כף תמצית ווניל אמיתית

120 גרם חמאה רכה רכה בחום החדר.

2-3 כפות שקדים פרוסים

איך 

מחממים תנור ל-160 מעלות.

בקערה נקייה מוסיפים את החלבונים ומחצית הסוכר ומקציפים לקצף יציב ותפוח.

לקערה אחרת מוסיפים את החמאה ויתרת הסוכר ומקציפים (אין צורך לשטוף את המקצף) עד שהתערובת חלקה.

מוסיפים את החלמונים, המלח והווניל וקליפת הלימון.

מוסיפים את הריקוטה והשקדים הטחונים.

מקפלים בעדינות את החלבונים המוקצפים.

יוצקים לתבנית עגולה ומשומנת – אני ממליצה לשמן ולקמח גם את הדפנות היטב –  מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.

ואופים כשעה עד שהעוגה מתייצבת.

כדאי לצנן אותה  היטב לפני שחותכים ועדיף לשמור אותה במקרר.

העוגה ״נופלת״ טיפה במרכז, זה בסדר גמור.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט כרוביות צלויות

סלט כרוביות של קיץ ! הכל בצלחת אחת טעימה משביעה ועשירה בטעמים. מה כרובית אחת גדולה מפורקת לפרחים (פרחים גדולים יש לחצות לשניים) 2 בצלים

בקר בירקות שורש ויין אדום

הנתח הזה ממש חגיגי. היינו אוכלים אותו בימי שישי בערב או בחגים. בישול הבשר הארוך זהה לבישול הבשר בצלפים ופטרוזיליה מתכון כאן : בשר בצלפים ופטרוזיליה

הדורדון

לדורדון  Dordogne אנחנו מגיעים אחרי 4 ימים בברטאני ושלושה ימים בנורמנדי. ואנחנו מתרגשים לקראת ההפתעות הרבות שהוא מכין לנו. המון שיק וחינניות צרפתית. ארכיטקטורה, טירות,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.