הקרקרים הללו מסתובבים ברשת בכל מיני וריאציות.
ניסיתי את כולן.
ובסופו של דבר שיקללתי את הטוב מכל אחד מהמתכונים והנה המתכון המנצח.
המתכון כל כך קל שזה מביך אותי.
אני אופה אותם בכל שבוע, הן מחכות בצנצנת הזכוכית האטומה ואיתן אני מבלה כארוחה קלה, כנשנוש או כתחליף ללחם.
והבונוס: דקה וחצי של ערבוב לתנור וזהו.
בקערה אחת עם כף.
כמעט.
מה
1 כוס כוסמין
3/4 כוס גרעיני חמניה
1/4 כוס זרעוני פשתן
1/2 כוס זרעוני צ׳ייה
כוס + 1/3 שיבולת שועל גסה
3/4 כוס סומסום
2 כפות שמן זית
כפית מלח
2 כוסות מים מהברז
איך
לחמם תנור ל-170 מעלות.
לערבב את כל החומרים ולהמתין 5 דקות עד שהמים ייספגו בהם.
מתקבלת בלילה סמיכה מאוד.
אם מדובר בתבנית גדולה (רוחב 90) מרפדים בנייר אפייה ומעבירים את התערובת, מיישרים היטב עם פלטה או לקקן שכל השכבה תהיה אחידה.
אם מדובר בתנור רגיל, מחלקים לשתי תבניות מרופדות בנייר אפייה ומחלקים את התערובת לשתי התבניות, מיישרים היטב לשכבה אחידה.
אופים 15 דקות.
מוציאים ועם סכין חדה חותכים ריבועים בגודל בינוני. מחזירים לתנור לעוד אפייה של 45 דקות, עד שהקרקרים מתייבשים.
מצננים ומעבירים לצנצנת זכוכית אטומה.