בשר בצלפים ופטרוזיליה מטבח מרוקאי

יש נתח בשר אחד שאהוב מאוד על הישראלים והיה מאוד אהוב על אמא שלי.

היא בישלה את הנתח בשלמותו. הכניסה למקרר ללילה שלם ולמחרת היתה פורסת אותו דק וסימטרי והנתחים היו

הולכים אחר כבוד לרטבים שונים : ירקות שורש ויין, פטריות, פטרוזיליה ושום או צלפים.

שיטת בישול נתח הבשל מאוד פשוטה:ֿ מטגנים את הבשר ומבשלים אותו במשך שעתיים, מצננים ופורסים ואחר כך מעבירים לרוטב כאמור.

הבשר והצלפים הם שילוב מנצח והטעמים הנפלאים של הילדות אהובים מאוד אצלינו בבית.

הכנת הבשר לפני הרוטב

 

מה

נתח בשר צלי כתף מספר 5 במשקל של 1.5 ק״ג

3-4 כפות צלפים בחומץ או במלח (במלח יש להשרות במים ולשטוף)

4-5 שיני שום גדולות פרוסות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

שמן זית

מלח ופלפל שחור

כורכום

1.5 ליטר מים רותחים

עלי דפנה

איך

מחממים סיר נוח וכבד על להבה חזקה  ומוסיפים שמן זית. מוסיפים את הנתח הגדול והשלם ומטגנים עד השחמה מכל הצדדים (ראו סרטון).

מוסיפים מים רותחים עד כיסוי הבשר , מוסיפים עלי דפנה, ומעבירים לבישול מכוסה, על להבה נמוכה במשך כשעתיים.

מצננים, מסננים את הציר מהבשר ומקררים במקרר כמה שעות או לילה.

שומרים את ציר הבשר.

לאחר שהבשר הצטנן דיו פורסים אותו לפרוסות דקות בעובי של 1/2 ס״מ בערך ומסדרים את פרוסות הבשר בסיר רחב ושטוח.

מערבבים את ציר הבשר עם התבלינים ושופכים על הבשר.

מפזרים מעל את הצלפים, הפטרוזיליה והשום, מוסיפים עוד מעט שמן זית ומבשלים עוד כשעה או עד שהבשר רך רך, על להבה נמוכה ומכוסה.

התוצאה שצריכה להתקבל היא: פרוסות בשר מבושלות היטב ורכות מאוד עם רוטב מצומצם וטעים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

מהמטבח הטורקי, מאזור גאזינטאפ שבתורכיה הענקית עם האוכל המדהים. מתכון עתיק ועונתי של כדורי טלה עדינים וקטנים שוחים ברוטב דובדבנים טרי. למי שמתעצל לגלען את

קרם לימון אלוהי

אלוהי, אלוהי. אני משוגעת על הקארד הזה ומסוגלת לאכול את כל הכלי שאלוהים יעזור לי. יש המבשלים את הקארד ישירות על להבה. אני לא. אני

צ׳יקן קארי הודי

טעים, מהיר, ארומטי, חם ומשגע. צ׳יקן קארי הודי. מה 6 כרעיים או חלקי עוף אחרים בצל בינוני קצוץ 4 שיני שום קצוצות כף גדושה ג׳ינג׳ר

פריטטת מצות וגבינות

פריטטה, שהיא פשטידה מטוגנת, שהיא טורטילה, שהיא עוגה מלוחה מטוגנת, או אפוייה.ֿ יו ניים איט. כך או כך היא נהדרת, מהירה להכנה, משביעה והכי חשוב

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.