בליחת – קציצות דגים מצריות

לסבתא רוזה היו קשיי דיבור.
כמעט שלא הבנתי אותה מעולם ותמיד נזקקתי לאחד מהנכדים או מבני המשפחה שיסביר לי מה היא אומרת.
את כל המשפטים שלה היא היתה מסיימת בצחוק מתגלגל.
היא היתה כל כך חמודה, סבתא רוזה.
הסבתא של האקס שלי.
מצרייה.
כשהיינו מבקרים אותה בימי שישי אחר הצהריים היו מתגנבים הנכדים למטבח הקטן, דוחפים יד לתוך סיר האלומיניום הרחב וגונבים בליחת אדום וטעים.
לפעמים כשסבתא רוזה תפסה אותם בקלקלתם היא היתה פורצת בצעקות אבל תמיד היה לה נצנוץ של צחוק בעיניים.
הנה הקציצות המצריות הטעימות ביותר שיש.
לתערובת הקציצות 
חצי קג דגים טחונים רצוי דג לבן
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
מלח פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
כף שמן
לערבב את כל המרכיבים היטב.
בידיים רטובות לגלגל קציצות מאורכות ולהניח בצד. בערך כ-15 קציצות.
במחבת על להבה בינונית לטגן את הקציצות עד שמזהיבות ולהוציא.
לרוטב 
2 עגבניות אדומות גדולות מרוסקות או 4-5 כפות עגבניות מרוסקות משומרות
מלח ופלפל
מעט כמון וכוסברה טחונים
1 כוס מים
2-3 כפות שמן זית.
גרגרי צ׳ילי (אופציונאלי)
בסיר רחב ונוח לערבב את כל חומרי הרוטב על להבה נמוכה. לכסות ולבשל במשך כ-20.
להוסיף את הקציצות המטוגנות ולהמשיך לבשל עוד כ-20 דקות.
אם הנוזלים מתאדים אפשר להוסיף עוד מעט מים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגיות שקדים סיציליאניות

עשו לעצמכם טובה קטנה ותכינו את העוגיות האלה.  זהו. כל מילה תהיה פה מיותרת. בעצם לא, עוד מילה: העוגיות האלה בדרך כלל באות מדרום איטליה,

מרק עדשים טורקי ומופלא

Ezo Gelin כך זה הופיע בתפריט שנכתב כולו בטורקית ולא הבנתי מילה ממנו. אז הקלדתי את צמד המילים הללו בגוגל, לחצתי על images והופיע לי

לחם קופים הונגרי

לחם קופים שאכלתי בהונגריה ומסתבר שמדובר במאפה מקומי. אז מי היה פה קודם? האמריקאי או ההונגרי? לא משנה. אז מהו לחם קופים? בצק שמרים עשיר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.