שעועית ירוקה עם קציצות בקר

אין, אין אין קלאסיקה יותר מהסיר הזה.

לכל העדות, לכל המדינות בכל השכונות מבשלים את השעועית הירוקה עם קציצות בקר ברוטב עגבניות.

הכי טעם של בית.

הכי פשוט והכי מהיר.

והכי הכי מתאים עם אורז לבן.

אמא שלי הכינה לנו את התבשיל הזה בימי שישי בערבים הקרים של חודשי סוף החורף.

כבר באמצע ינואר יש שעועית ירוקה נהדרת בשווקים ואם לא, אז אפשר להשתמש בקפואה.

מה

400 גרם שעועית ירוקה קפואה או חצי ק״ג שעועית ירוקה טריה מנוקה וחתוכה

חצי ק״ג בשר בקר טחון טרי

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כף בצל מרוסק או קצוץ

מלח,פלפל שחור

כף שמן זית

ביצה קטנה

1/2 כפית ראס אל חנות או בהראט

2-3 כפות פירורי לחם או פירורי מצה

לרוטב 

1 כוס.מים רותחים

3-4 שיני שום פרוסות

שמן זית

מלח, פלפל שחור, כורכום

3-4 עגבניות אדומות מרוסקות או כף גדושה רסק עגבניות או חצי קופסת עגבניות מרוסקות

איך 

את כל חומרי הקציצות מערבבים ולשים היטב.

מרטיבים את הידיים ומגלגלים קציצות, בערך 25 קציצות קטנות.

בסיר רחב מפזרים את השעועית השטופה והמנוקה, מעל מפזרים את שיני השום.

מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לסיר. מרתיחים, מנמיכים ומבשלים בערך 40 דקות.

לאחר מכן מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד 30 דקות.

אם הנוזלים התאדו מוסיפים עוד מעט.

אני אוהבת את השעועית רכה רכה כמעט נמסה, מי שאוהב אותה יותר נגיסה מבשלים פחות 20 דקות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טונה בהכנה ביתית

לא האמנתי כמה קל להכין טונה ביתית. בבית אנחנו משמתמשים יחסית הרבה בטונה. הטונה ״סותמת״ לי הרבה חורים. סלט מהיר של טונה, מלפפון חמוץ ותירס

עוגיות שיבולת שועל ופקאנים

העוגיות האלה קלות מאוד להכנה. מהירות ומכילות מרכיבים טעימים ובריאים: פקאנים, שיבולת שועל וסוכר חום. ילדים אוהבים אותם. גם אני. מהכמות מתקבלות כ-6- עוגיות בינוניות.

ממרחים שונים

נורא כיף להכין ממרחים בבית. גם טעים יותר, גם טבעי יותר וגם ….זול יותר. אבל הכי כיף שזה זמין. תמיד כשבא לי הירקות בהישג יד

סלט ירוק עם ריקוטה סלאטה

ריקוטה סלטה היא גבינה איטלקית לבנה קשה ומלוחה. ממש כמו הצפתית המלוחה שלנו רק שהיא ממש ממש קשה. מי שלא מצליח לשים יד עליה יכול

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.