פלפלונים ממולאים בדג ברוטב מרוקאי

אותה גברת – בשינוי אדרת.

אבל בדיוק בדיוק אותה גברת.

אותם מרכיבים של הדג המרוקאי המסורתי, שאוכלים בימי שישי.

אותו דג שטובלים ברוטב שלו, עמוק עמוק את החלה, וזה טעים…..

אותם צבעים, אותם ניחוחות, אותו הצבע.

רק בסדר עולמי חדש.

 מה

2 חבילות של  פלפלונים קטנים בצבעים שונים (בערך 15)

 לעיסת הדג:

1/2 קֿ״ג דג לבן טחון (לוקוס, לברק, דניס, בורי, כל דג שאוהבים)

1/2 כוס  פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס כוסברה קצוצה

מלח, פלפל,

ביצה קטנה טרופה

1 כף פירורי לחם או מצה

1 כפית ראס אל חנות או בהראט

1 כף שמן זית

לרוטב:

2 עגבניות אדומות גדולות פרוסות דק

4-5 שיני שום שלמות פרוסות גס

2-3 פלפלים חריפים שלמים

1/2 כוס שמן זית

מלח, פלפל, כורכום

כף פפריקה

1 כוס מים

1/2 כף רסק עגבניות

1/2 לימון סחוט או כף ממרח לימונים כבושים

1/2 חבילה כוסברה קצוצה (מלבד הכוסברה שיש בעיסת הדגים)

איך

יש ללוש את כל חומרי הדג עד שמתאחדים היטב ולהניח בצד.

בינתיים חוצים את הפלפלונים לאורך, מנקים את הגרעינים וממלאים אותם בעיסת הדג. אני אוהבת להשאיר את העוקץ הקטן שלהם.

בידיים רטובות מחליקים את העיסה יפה.

בסיר נמוך שוליים מסדרים את פרוסות העגבניות, מעליהם מפזרים מחצית מהכוסברה (של הרוטב)  ואת שיני השום, מסדרים את חצאי הפלפלונים מעל ואת הפלפלים החריפים מפזרים בין הפלפלונים.

מערבבים את המים הרסק והתבלינים ובזהירות שופכים מעל ומסביב, מוסיפים גם שמן זית .

מניחים את הסיר מעל להבה בינונית ומבשלים מכוסה במשך כחצי שעה.

מוסיפים את יתרת הכוסברה מעל וממשכים לבשל מכוסה עוד כרבע שעה.

אני אוהבת לקראת סוף הבישול להוסיף מעל את מיץ הלימון.

הרוטב מצטמצם, הפלפלים מתרככים ובשר הדג מתגבש.

הרוטב מדהים וכל מה שבא לי עכשיו זה לרוץ ולהכין שוב את המתכון הזה. שוב.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

העוף של ציידי טוסקנה

אנחנו עוברים ימים קשים. המצב הבטחוני גרוע. ואין בי שום חדווה לכתוב או לבשל. ואז באו הגשמים האחרונים, הסערות והקור העז שהניסו אותי למטבח שוב,

טארט כנאפה עם תרד וגבינות

פעם הוזמנו לחברים באופן ספונטאני. באופן ספונטאני שאלתי: להביא משהו?״ אולי תביאי מאפה גבינות? נאמר לי. פתחתי את המקרר להוציא חמאה וקמח וביצים להכנת בצק

סלרי מבושל עם קציצת בקר

נתחיל מזה שאני משתגעת על מאכלים עם לימון. ממש. וזה אחד המאכלים המרוקאיים הכי אהובים עליי ביקום. היינו אוכלים אותו בעיקר בחורף. כי בחורף יש

עוף בסויה ודבש

קצר וקולע: אפשר עם חלקי עוף אני הכנתי עם פרגיות (עוף נטול עצם) וזה פצצה. שילוב של סויה, דבש ויין לבן, צ׳ילי ואורגאנו. רך, עסיסי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.