ביריאני – אורז הודי עתיר אוצרות

 

מאז שאני זוכרת את עצמי התעניינתי באוכל. בעיקר אוכל מהעולם.

ה״משכורת״ הראשונה שלי כנערה מתבגרת (בייביסיטר) הוקדשה לסדרת ספרי בישול אוכל מהעולם.

ספרים קטנים, כריכה קשיחה רקע כתום והם הוקדשו לאמא שלי שהיתה בשלנית על חלל.

שם בין הדפים למדתי על הודו וצרפת גם על איטליה ושם קראתי לראשונה על עוגות תפוחים מאמריקה.

מאז גדלתי 🙂 והתשוקה שלי לדעת עוד ועוד לא דעכה. להיפך.

ביריאני אני מכינה כבר המון שנים.

משהו בשכבות עם האורז העדין והמתובל עושה לי את זה.

זה מאכל של שקט, של נחת, של שלווה.

לוקחת את כל המרכיבים לאחר הכנה ראשונה ומכניסה לתנור לחום נמוך בינוני ולאט לאט מתפשטים ריחות התבלינים בבית ועוטפים אותי בחומה של הודו.

אפשר גם לקצר ולבשל בסיר על כיריים אבל אז מאבדים את כל הכיף שבציפייה (הסבר בהמשך).

  •  מי שממש לא אוהב תבלינים שלמים בתבשיל שלו יכול להשתמש בתבלינים טחונים.
  • לגרסא טבעונית/צמחונית אפשר להחליף את הבשר בכוס קטניות מבושלות ורכות (עדשים, מש,חומוס, שעועית לימה).
  • במקרה זה משתמשת בקוביות פרגיות אפשר להחליף לחזה עוף או אפילו דג.

ותחת אותה השראה הכנתי בריאני סלמון שהוא טעים להפליא ומוכן בשיטה דומה מאוד מתכון כאן: דג אוהב קארי? ­

מה

2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב שוב ושוב עד שהמים יוצאים צלולים

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

2 ס״מ ג׳ינג׳ר קצוץ דק או 1/2 כפית ג׳ינג׳ר טחון

4 שיני שום שמנמנות קצוצות

שמן צמחי

עגבניה אדומה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות

מלח, פלפל שחור גרוס

צ׳ילי קצוץ אדום

4-5 תרמילי הל דפוקים או 1/8 כפית טחון

4-5 מסמרי ציפורן או 1/8 כפית טחון

1/4 כפית קינמון או מקל אחד גדול

1/4 כפית כוסברה יבשה טחונה

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית כמון טחון או 1/2 כפית גרגרים שלמים

2 גזרים מרוסקים גס או פרוסים גפרורים

20 יחידות שעועית ירוקה חתוכה לחתיכות קצרות

אופציונאלי: 1/4 כוס תירס, 1/4 כוס אפונה.

1/2 ק״ג פרגיות חתוך לקוביות בגודל של 2×2 ס״מ

להשלמת המנה:כוסברה קצוצה, טבעות פלפל אדום צ׳ילי וליים סחוט

איך 

להרתיח סיר עם מים כמו לפסטה וכשהמים רותחים להוסיף את האורז השטוף. מרגע הרתיחה לבשל 8 דקות בדיוק. לסנן, לשטוף ולהניח בצד.

במחבת נוחה להוסיף מעט שמן לטיגון ואת הבצלים ולטגן עד שהבצלים מזהיבים. להוסיף את השום ולטגן עוד 10 שניות.

להוסיף את התבלינים ולטגן עוד 20 שניות.

להוסיף את הפרגיות ולטגן רק עד שהן מאבדות מצבען מבחוץ (הפרגיות ישלימו בישול בהמשך).

להוסיף את העגבנייה.

לטעום ולתקן תיבול. להוריד מהאש.

בישול המנה בתנור

מחממת תנור ל- 125 מעלות.

אני מעדיפה ואוהבת כלי חימר אבל אפשר גם בסיר רגיל ואני מרפדת בשכבות :

מתחילה עם אורז לבן, מעליו חלק מתבשיל העוף ומעליו מפזרת את הירקות הטריים ושוב ושוב עד שמסיימת עם אורז לבן.

מכסה את האורז בנייר פרגמנט ומעליו מניחה את מכסה הסיר.

מכניסה את הסיר לתנור ואופה כשעתיים עד שלוש (עד שהפרגיות מוכנות והירקות התרככו וכל הבית מלא בריחות נפלאים).

בישול המנה על כיריים 

בסיר נון סטיק מסדרת את השכבות בדיוק באותה צורה.

מטפטפת מעל 2-3 כפות מים.

מניחה נייר פרגמנט מעל האורז ומעל את סיר המכסה.

מניחה על הלהבה הקטנה ביותר בחום הנמוך ביותר ומבשלת כחצי שעה.

במהלך הזמן הזה מטפטפת שוב מים 2-3 כפות, עוד פעמיים שלוש (סה״כ 3-4 פעמים תלוי במידת הלחות בסיר).

הגשת המנה 

הליים והכוסברה מקשטים יפה מאוד את המנה ומחמיאים לה אבל זו לא הכוונה.

הכוסברה והליים מוסיפים טעמים נפלאים לתבשיל ומשלימים אותו.

אני גם אוהבת לפזר פרוסות פלפל צ׳ילי טרי אדום מעל.  

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

המימונה

הא לאלאלה מימונה…. בואו, התקרבו, עוד קצת בואו לקרוא מה היא המימונה. באמת. המימונה  אצל אמא תמיד היתה מיוחדת. כמוה. לאמא היה מוניטין של בשלנית

כנפיים קריספיות בסגנון אסייתי

אצלי בבית משוגעים על כנפיים אסייתיות קריספות ודביקות. ממש משוגעים על זה. אני יכולה להכין 20, 30, 40  כנפיים והם יחוסלו בשניה.  זוללים אותן כך

כתר ירוק של לחמוני פסטו

כמה רע יהיה לחבר בצק שמרים רך, נעים וריחני ממולא בפסטו רענן וגבינות? בכלל לא. הבצק מנוקד בארבס דה פרובאנס, שזו תערובת עשבי תיבול יבשה:

עוגת גנאש שוקולד ומרנג

יש לי וידוי: אני לא משתגעת על שוקולד. כלומר, אני מאוד נהנית משוקולד איכותי ויצירתי, בעוגות בחפיסות או באופנים שונים אבל זה לא הממתק שארוץ

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.