סינייה – קבאב בשר טלה אפוי בטחינה

הדבר המדהים הזה מגיע מהמטבח הערבי.ֿ

המפואר יש לומר.

מטבח שעושה שימוש נפלא בהמון ירקות, בשר טלה ושמן זית.

מעל הכל מזליפים טחינה ומכניסים לתנור.

המאפה יוצא מבעבע, הטחינה נחרכת קלות מעל, הצנוברים קלויים והירקות מקבלים טעם של על האש מהגריל.

לא יודעת מה איתכם, אנחנו בבית מתים על זה.

והכי כיף שאפשר להכין אותו בקלות.

יש גרסה אחרת של הסינייה, שבה משטחים את הבשר המתובל במגש, מעין עוגה גדולה, אופים אותה ולקראת הסוף מוסיפים לה טחינה וצנוברים.

אני אוהבת את השיטה של הקבאבים כי אז יש לי מנות מוכנות מבלי לחתוך ואת תוספת הירקות הקלויים שעושים הבדל תהומי.

ויש גם גרסה טבעונית בהמשך.

מה

1/2 ק״ג בשר טלה טחון לקבאב (לחלופין: בקר טחון עם שומן כבש)

כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1 בצל אדום קטן קצוץ לקוביות קטנות

מלח, פלפל, כפית שטוחה בהרט

לשים את כל המרכיבים היטב לעיסה אחידה ומניחים בצדל-10 דקות.

מקבבים קבאבים (בערך 14) .

למחבת נון-סטיק מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הקבבים להזהבה קלה מכל הצדדים, בערך 3-4 דקות לא יותר (הקבאבים ימשיכו להתבשל בתנור בהמשך).

לירקות 

טבעות עבות מבצל לבן גדול

טבעות עבות מבצל אדום גדול

צרור בצל ירוק שטוף (לקטום את השורש)

2 עגבניות אדומות בשלות פרוסוות לפרוסות עבות

פלפלים חריפים שלמים

שמן זית, מלח

צנוברים, סומק, פטרזיליה קצוצה.

כ-1 כוס טחינה מוכנה

מדליקים תנור לחום הכי גבוה.

מפזרים את כל הירקות על תבנית שטוחה שנכנסת לתנור, מזליפים מעל הכל שמן זית ומעט מלח ואופים בתנור כחצי שעה עד שהירקות מתרככים ומתחילים להשחים.

מוציאים את הסינייה מהתנור ומסדרים בזריזות ובזהירות את הקבבים החצי מוכנים.

מעל לכל מזליפים טחינה מוכנה, סומק וצנוברים, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומכניסים לתנור לאפייה נוספת של 7-10 דקות.

מי שאוהב את הקבאב שלו מעט וורוד מוציא לאחר 7 דקות ומוכן לגמרי – 10 דקות.

בכל מקרה, אני ממליצה להוציא קבאב אחד, לחתוך ולבדוק את מידת העשייה.

מפזרים פטרוזיליה טרייה ומגישים עם פיתות חמות, חמוצים ועוד המון טחינה.

לגרסה הטבעונית

במקום הבשר: מפרקים ראש כרובית לפרחים מפזרים על תבנית, מזליפים שמן זית וצולים בתנור בערך 25 דקות.

במקביל צולים את הירקות.

מאחדים את הכרובית עם הירקות, מזליפים טחינה וממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קציצות דגים מרוקאיות

קציצות דגים זו אהבה ישנה. אמא שלי נהגה לבשל קציצות דגים לפחות פעם בשבוע. לתוך סיר רחב ונוח היא גלגלה עוד ועוד ועוד קציצות, קטנות,

קונפי אווז של הדורדון

בעצם המילה קונפי היא המילה שבא לתאר שימור של פרי, ירק או במקרה הזה של אווז: קונפי-טורה היא ריבה שמבשלים זמן ארוך על מנת לשמרה.

מדלין – נסיכת העוגיות הצרפתיות

המדלין היא נסיכה מפונקת. נסיכה צרפתיה. הסוד הוא בהשחמה הנכונה של החמאה ובאפייה המדוייקת. במיוחד חשוב זמן האפייה המדוייק. דקה אחת יותר מהנדרש – והמדלין

עוגת מסקרפונה ותותים

אל תאמיני לאף אחד, לאף אחד, שיאמר לך שיהיה לך קשה להכין את העוגה הזו. כל אחד יכול. במקום להכין בצק פריך בבית יש מבחר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.