ויש גרסה נוספת עם עוף על העצם וקבנוס פה: פידאוס עם קבנוס – גרסה א׳
הפאייה הזו היא פאייה עם נודלס. אטריות דקיקות שהספרדים קוראים להן פידאוס.
גם היוונים.
למדתי להכין את הפידאוס מאקס חמי מתי אבל הוא בישל את הפידאוס רק עם מלח ופלפל ואכלנו אותן כתוספת.
הגרסה הזו מכילה גם בשרים וירקות והיא ממש ארוחה שלמה.
מנה דומה לזו מאוד עם פירות ים אכלתי בגרנאדה שבאנדלוסיה בספרד. מאוד התרגשתי.
חשבתי על הדרך שעשו הפידאוס, ככל הנראה על יהודי ספרד שגורשו לפני 500 שנים ועשו דרכם לארצות הבלקן – יחד עם הפידאוס ומאכלים אחרים.
הגרסה הזו קצרה יותר מגרסה א׳ כיוון שפה משתמשים בחזה עוף וכל התהליך אורך בדיוק 20 דקות. והיא טעימה לא פחות.
פה גם השתמשתי בנקניקים מעושנים שפרוסים דקיק והם הוסיפו את הטעם המעושן שחיפשתי בתבשיל.
ביחד עם הפפריקה הספרדית המעושנת הייתי מרוצה מאוד.
את התבשיל הנהדר הזה מבשלים במחבת גדולה ונמוכת שוליים כך שהנוזלים בפאייה מתאדים יחסית מהר (קוטר 40 ס״מ).
אם משתמשים במחבת קטנה מזו כדאי להקטין את כמות המים ל-3 כוסות בערך.
הכי חשוב שהנודלס יצאו מבושלים אבל עדיין נגיסים ולא סמרטוטיים.
מה
2 חזות עוף חתוכים לקוביות בגודל של 2×2 ס״מ (לא כדאי קטן מזה על מנת שלא יתייבשו) או פרגיות בגודל של ביס.
כף פפריקה ספרדית מעושנת או רגילה
חבילת נקניקים מעושנים דקיקים (150 גרם) פרוסות דק או 3-4 נקניקיות מכל סוג שאוהבים/קבנוס
1 בצל אדום בינוני חתוך לקוביות
פלפל חריף קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
2 כוסות אטריות דקיקות למרק
4 כוסות מים רותחים
חצי לימון טרי
פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
איך
להוסיף למחבת שמן זית ולטגן את הפידאוס עד שהן משחימות היטב. זהירות זה קורה מהר יחסית. להוציא לקערה ולהחזיר את המחבת לכיריים (אין צורך לשטוף).
להוסיף 2 כפות שמן זית ולהוסיף את קוביות העוף ולטגן 3-4 דקות עד שהן מלבינות, להוציא.
להוסיף 1 כף שמן זית ולהוסיף את הבצל, שום, פלפל חריף ורצועות דקיקות של הנקניק ולטגן עוד 2-3 דקות.
להוסיף פפריקה, לערבב ומיד להוסיף את העוף והפידאוס.
להמליח ולפלפל ולהוסיף את המים הרותחים (בזהירות).
לבשל את הפידאוס על להבה בינונית ללא מכסה עד שהפידאוס מתרככים – אבל לא מידי – והעוף מוכן.
להוריד מהאש, להתיז מעט מיץ לימון ופטרוזיליה קצוצה ולחגוג.