דייסת האורז המתוקה של אמא שלי

לפתע פתאום בבית מלון בבודפשט דייסת אורז מתוקה.

הקערות והסלסלות והמדפים העמוסים במאפים ריחניים, סוגי ביצים ונקניקים וגבינות, וירקות וערימות של עוגות הונגריות – ודבר לא מעניין אותי.

רק דייסת האורז.

שתי קערות חמות ומתוקות והן התערבבו בדמעות המלוחות.

דייסה של אמא שמחזירה אותי לילדות.

בקלחת אלומיניום גדולה עם ידית עץ ולולאה בקצה, אותה היתה תולה לאחר שקירצפה אותה היטב.

תמיד אכלנו אותה חמה. חמה ומתוקה. בעיקר בערבי החורף הקרים.

מה

2 כוסות מים

2 כוסות חלב

6 כפות גדושות של אורז עגול ועמילני (כמו לריזוטו)

25 גרם חמאה בחום החדר

איך 

לא שוטפים את האורז.

בקלחת נוחה מוסיפים את המים ומחצית מהאורז.

מרתיחים, מנמיכים ומבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות.

לאחר 15 דקות מוסיפים את יתרת האורז ואת החלב וממשיכים לבשל עוד כ25 דקות.

הסיבוב הראשון של האורז כמעט נמעך ועכשיו הוא רך רך וסבב האורז השני עדיין שומר על נגיסות.

וזה נפלא ביחד.

אם המים נספגו אפשר להוסיף עוד מעט חלב או מים.

לקראת הסוף מוסיפים חמאה קרה. מערבבים עד שהיא נמסה.

יוצקים לקערה וזה הזמן לתבל:ֿ

אפשר להוסיף צימוקים, קינמון ומעט דבש.

אפשר להוסיף קקאו וסוכר.

אפשר להוסיף סוכר וקינמון

אני תיבלתי בדובדבני אמרנה, צימוקים, קינמון ודבש.

והתעלפתי.

אפשר גם להוסיף קוביות שוקולד ומעט סוכר ולהמיס הכל.

ואפשר קוביות פירות טריים ומייפל.

הכל הולך על הלבן המופלא הזה.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוף בגריל בסיר ברזל כבד

מכירים את העוף בגריל? השחום הטעים הזה שהעור שלו מתפצח והטעם שלנו נהדר? יש לי פה בבלוג עוף קיץ מפרובאנס….. הנה המתכון. עוף קיץ מפרובאנס

חצילים בעגבניות מוצרלה ופרמז׳ן

חצילים קלויים, פרמז׳ן, מוצרלה, עגבניות, בזיליקום. אלה בעיקר הלב הפועם של המטבח האיטלקי. המדהים. מדובר במתכון מנצח, תמיד תמיד כשאני מגישה אותו נרשמות התעלפויות. מה 

קדירת בקר וירקות בסגנון טורקי

המפליא בקדירה המופלאה הזו היא המהירות שמכינים אותה. כל כך מתאימה לעכשיו, לסתיו האפרפר ולחורף המתקרב. חותכים את כל הירקות וקוביות הבשר, מתבלים ושולחים לתנור

ארטישוק טרי באפונה אביבית זהובה

אני רואה ארטישוק ואני עוצמת עיניים: הנה סבתא ממה אסתר יושבת על כסא לבן במטבח לרגליה שני קרטונים עמוסים בארטישוק אביב ירוק ועוקצני, בידיים שהשחירו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.