מאפה הזהב של בורדו – קנלה בורדולה

בכל בית קפה בבורדו, יוגש לך הקפה עם קנלה שחום וקריספי.

הקנלה הוא העוגיה הכי מפורסמת בעיר הזו ועליה גאוותם.

יש עוד עוגיות אבל זו…..

זו משגעת.

קרמלית מבחוץ קראנצ׳ית, כמעט שרופה, ובפנים צ׳ואית, רכה וצחה.

עונג מושלם.

והכי מצחיק שאין צורך בשום מכשור או יידע מיוחד.

כלומר: צריך. את הקנלה.

הקנלה הם התבניות הקטנות, רצוי מנחושת, שאותם ממלאים בעיסת הקנלה המהירה ואופים בחום גבוה.

אני מצאתי שאם אופים אותה בתבנית שקעים בצורות שונות (למשל אינגליש קייק כמו בצילום) מקבלים קנלה פצצה.ֿעם הקראסט האהוב כל כך והתוך הרך והצ׳ואי.

 

הקאצ׳ היחיד פה הוא שהעיסה אוהבת לשכב במקרר לילה. לא ביג דיל.

ולסנן אותה. זהו.

מה

קליפה מתפוז

50 גרם חמאה מומסת ושחומה מעט

ווניל כף

3 כפות רום

2 כוסות חלב

1 כוס קמח רגיל

2 ביצים רגילות

2 חלמונים

מעט מלח

1 1/4 כוסות סוכר

לערבב את הקמח עם הביצים, תוך כדי טריפה, להוסיף את החלב לאט לאט ואת כל החומרים האחרים.

להכניס למקרר ללילה.

למחרת: לסנן את העיסה ולסלק את קליפות התפוזים.

לחמם תנור ל-200 מעלות.

לתבנית אינגליש קייק קטנים: לשמן את התבניות במעט חמאה ולהוסיף את העיסה בגובה של 3/4.

לאפות בבמשך כ-40 דקות.

אסור, אסור אסור לפתוח את התנור בחצי שעה הראשונה, לאחר מכן, כדאי לפתוח ולראות אם הם שחומים ומוצקים מלמעלה

אם כן, זה הזמן להוציא אותם מהתנור, אם לא לתת להם עוד כמה דקות.

להוציא, לצנן כעשרים דקות. הקליפה החיצונית מתקשה ונעשית שחומה מאוד וקראנצ׳ית מאוד והתוך צ׳ואי ונעים.

אם זה כך – הצליח לכם הקנלה.

ברוכים הבאים לבורדו.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שבלול בורקס תרד וגבינה משגע

בואו נודה על האמת. אנחנו הישראלים מכורים לפחממות. פחממות ריקות ממלאות אותנו. הרעיון באכילת הפחממות בעיניי הוא פשוט לא להגזים. לוותר לגמרי על פחממות –

מדלין – נסיכת העוגיות הצרפתיות

המדלין היא נסיכה מפונקת. נסיכה צרפתיה. הסוד הוא בהשחמה הנכונה של החמאה ובאפייה המדוייקת. במיוחד חשוב זמן האפייה המדוייק. דקה אחת יותר מהנדרש – והמדלין

זנב שור בסגנון רומאי

תבשיל ארוך בישוול, שומני ועשיר, אבל מיוחד וטעים להפליא מדובר בקלאסיקה של המטבח הרומנסקי האיטלקי – המטבח של רומא שם הוא נקרא coda alla vaccinara.

חצילים בעגבניות מוצרלה ופרמז׳ן

חצילים קלויים, פרמז׳ן, מוצרלה, עגבניות, בזיליקום. אלה בעיקר הלב הפועם של המטבח האיטלקי. המדהים. מדובר במתכון מנצח, תמיד תמיד כשאני מגישה אותו נרשמות התעלפויות. מה 

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.