לא האמנתי כמה קל להכין טונה ביתית.
בבית אנחנו משמתמשים יחסית הרבה בטונה.
הטונה ״סותמת״ לי הרבה חורים.
סלט מהיר של טונה, מלפפון חמוץ ותירס ולעבודה או ארוחת ערב קלה כשאין דבר מה אחר בנמצא.
מטונה אני גם מכינה קציצות מטוגנות, או קציצות טונה ברוטב וגם מכינה מאכלים כמו הויטאלו טונאטו.
מדובר במאכל איטלקי משגע של פרוסות בשר עגל, שבושל ארוכות ונפרס דק דק ומעליו – רוטב טונה חמצמץ משגע. (יום אחד עוד אכתוב מתכון לזה).
וכמובן שהיא נהדרת, נהדרת בסלט ניסואז קיצי ומרענן . למתכון הניסואז סלט ניסואז.
קיצר, טונה זה אחלה.
והטונה הביתית – הכי אחלה שבעולם.
1/2 דקה עבודה וההבדלים תהומיים.
מה
פרוסת דג טונה אדומה 250 גרם בערך
אפשרי גם לקחת פילטים של טונה מדגים שונים ממשפחת הטונה למשל דג פלמידה.
מים בסיר ביחס של כוס מים + 2 כפיות מלח. מליחות המים צריכה להיות כמו של ים. איך
הכי פשוט בעולם.
מרתיחים בסיר את המים והמלח, וכשהמים רותחים מוסיפים בזהירות את הטונה ומבשלים בערך 1/4 שעה.
משאירים את הטונה להצטנן במים.
מסננים את הטונה ומוסיפים לה כל טעם שאוהבים: שמן זית, עשבי תיבול, שום, וכמובן לסלט ניסואז שהקישור למתכון שלו למעלה.