מז׳ואיז׳ין סרדינים מחותנים

סרדינים מחותנים הם אחת המנות הכי מוכרות בארץ.

גם לא מרוקאים מכירים את המנה המשגעת הזו, שהופכת את הסרדינים, שהם בדרך כלל דגים פשוטים, למנה חגיגית ומיוחדת במינה.

את המז׳ואיז׳ין היתה אמא שלי מגישה כאפריטיף. בדרך כלל בשבתות בבוקר.

לקראת השעה 11:00 בשבתות בבוקר, כל הבית לבש חגיגי, השולחנות הסגורים נפתחו לרווחה, מפות לבנות נפרשו עליהן, עשרות צלוחיות הונחו ובתוכם בשרים קרים פרוסים, צוואר תרנגול ממולא ופרוס אחרי שבושל ברוטב זעפרן, זיתים קטנים כבושים מבושלים בעגבניות טריות מרוסקות ובתוכן קציצות בקר קטנטנות, דגים מטוגנים עם צ׳רמלה, שהיא רוטב של לימון כמון ופפריקה, אותו מתיזים על דג מטוגן והוא מתבל אותו בצבעים אדומים ובוערים על הלשון, סלטים, לביבות קטנות, עופות מבושלים ברוטב זעפרן.

והיו גם המז׳ואיז׳ין, אותם אמא טגנה עוד בשישי בצהריים, והם המתינו במקרר לשבת בבוקר.

כל זה היה האפריטיף.

אחר כך, כשהאורחים היטיבו ליבם בעראק, פסטיס ואפריטיף, הם היו קמים, מתנדנדים משהו, ועוברים לשולחן האוכל הגדול.

עכשיו תתחיל הארוחה.

את המז׳ואיז׳ין אפשר וכדאי לאכול עם סח׳קה.

סח׳קה –  לערבב כמון, פפריקה,לימון, מלח, פלפל, שום כתוש ומעט שמן ומקבלים סחקה, שהוא הרוטב שאוכלים איתו את המזו׳אז׳ין.

מה

אפשר למלא את המז׳ואיזין עם סחקה ואפשר להכין תערובת לפי הפירוט הבא:

12 סרדינים טריים מנוקים ומפולטים (סה״כ נקבל 6 מחותנים)

3 כפות כוסברה קצוצה

2 שיני שום קצוצים

1/4 כפית כמון

1/4 כפית פפריקה

מלח, פלפל

2 כפיות שמן זית

1/2 כוס לקימוח (קמח או קמח מצה)

שמן תירס לטיגון

סח׳קה או לימון טרי או סלט עגבניות מרוקאי

איך 

מערבבים את כל התבלינים והירקות.

לוקחים שני סרדינים, על אחד מהם מורחים 1/6 מהמילוי ומהדקים אליו את הסרדין השני.

כך עושים עם כל היתר.

טובלים את הסרדינים בקמח בלבד, משני הצדדים, ומעבירים למחבת לוהטת ובה שמן תירס בעומק של 1/2 ס״מ בערך.

מטגנים בערך דקה מכל צד.

מגישים, חם או קר, עם סלט עגבניות או סלט שומר פרוס דק או סח׳קה.

אפשר לטגן את המז׳ואיז׳ין ואפשר לאפות אותם בתנור, אפשר גם להניח אותם על הגריל.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קוסקוס מרוקאי של אמא שלי

קוסקוס הוא מאכל צפון אפריקאי מובהק. אבל ראיתי קוסקוס גם בנפולי ובסיציליה. יש הבדל מהותי בין הקוסקוס המרוקאי לבין זה הטריפוליטאי והטוניסאי. האחרונים הם גרגרים

טורטה דלה נונה

עוגה ללא תחתית וללא התעסקויות מיותרות. מה שמבטיח רק 5 דקות עבודה והופ….לתנור, לשעה אפייה. רכה ונמסה בפה. נהדרת. משהו קורה בעוגה שאין לה תחתית

קרוקט איטלקי עם טונה וריקוטה

זה פשוט טעים !ֿ קרוקט, שמכינים מפירה תפו”א מצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן. ספלאש של לימון. וואו.  לפורטוגזים ולספרדים יש קרוקטים שהם עושים מבשמל ומוסיפים

בודפשט – פריז של מזרח אירופה

בודפשט. בום. בדקה ה-90 מכירת כרטיסי טיסה מוזלים, מסתכלים זה לזו בעיניים… שניסע? בודה – פשט. ברחבי העיר קונפליקט תמידי בין מבנים מפוארים למבנים קומוניסטיים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.