רותי׳ – צלי בשר בבישול איטי

הבשר הזה הוא זכרונות ילדות שלי.

כשחזרתי מהצבא תמיד ביקשתי מאמא שתכין את הבשר שאני כל כך אוהבת – רותי׳ rottie. כך אמא קראה לו.

המרכיב הכי חשוב בבשר הזה הוא סבלנות.

זה צלי שנצלה באיטיות רבה בשומנים של עצמו, ומידי פעם מוסיפים עוד טיפת מים ועוד אחת, ורק לאחר שהמים התאדו ממשיכים להוסיף את יתר המים, לאט לאט.

השיטה הזו מבטיחה בשר רך וצלוי היטב, ושונה מבשר מבושל רגיל בתוך רוטב.

בכל מקרה, כשאני מכינה את הצלי הזה, אני במטבח לצרכים אחרים, ומידי פעם מוסיפה את המים לצלי וממשיכה בעיסוקיי האחרים.

מה

1 ק״ג בשר לבישול ארוך, עדיף צוואר, שריר או צלעות

3-4 שיני שום קצוצות

כמון, פפריקה ומלח

שמן זית

איך

בסיר נוח שיכיל את כל קוביות הבשר בשכבה אחת בדיוק (לא יותר כדי למנוע התאיידות מהירה של הנוזלים), מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבשר על להבה גדולה עד שהוא שחום היטב מכל צדדיו.

מעבירים ללהבה הקטנה ביותר ומתחילים להוסיף רבע כוס מים כל פעם.

מכסים ומבשלים עד שהמים מתאדים ושוב מוסיפים רבע כוס מים וחוזר חלילה, כך עד שהבשר רך.

בין 2-3 שעות, תלוי בסוג הבשר.

לקראת הסוף מוסיפים את השום הקצוץ והתבלינים, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות.

הבשר צריך להיוותר ללא נוזלים, רק עם השמן שעטף אותו בזמן הבישול.

אני משתגעת על הצלי הזה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פאייה ספרדית פידאוס

ויש גרסה נוספת עם עוף על העצם וקבנוס פה: פידאוס עם קבנוס – גרסה א׳ הפאייה הזו היא פאייה עם נודלס. אטריות דקיקות שהספרדים קוראים להן

מילפיי תפוחי אדמה

אני משתגעת על המילפיי הזה. ממש. הפרוסות הדקיקות של תפוחי האדמה נעשים קראנצ׳ים ופריכים, הטעמים חזקים ונהדרים ואי אפשר להפסיק ולנגוס בהם. אם יש מנדולינה

סיאדאס מסרדיניה

הם בכל מקום, בכל תפריט, בכל בית קפה, מסעדה או טרטוריה נידחת. הסיאדאס. עוד בערב הראשון שלנו בסרדיניה, אחרי ארוחה ענקית בטרטוריה המקומית, לכדה עיני

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.