אורז לבן, אורז שחור וחברים צבעוניים

אני יודעת שזה הדבר הכי בנאלי בעולם, אבל בחיי, האורז הזה נולד משאריות.

שישי בערב, האורחים עוד שעה פה ולפתע אני מבינה שלא הכנתי אורז שיספוג את הרוטב העשיר והטעים של הצלי שהכנתי.

אורז לבן בערב שישי ולאורחים – לא בא בחשבון. פשוט מידי.

בודקת את המקרר: נותרה חצי גמבה אדומה, חצי צהובה, גזר אחד ועוד כמה ירקות שנותרו אחרי יום בישול ארוך. במזווה עומדת שקית האורז השחור שנותר בה חצי כוס (לאחר שמילאתי את צנצנצת הזכוכית באורז שחור והכנסתי למקרר).

כמה מפתיע יצא האורז המהיר והפשוט הזה?

מפתיע וטעים.

מה

1 כוס אורז לבן פרסי פשוט שטוף ומסונן

1/2 גמבה אדומה קצוצה לקוביות

1/2גמבה צהובה קצוצה לקוביות

1 פלפל חריף מנוקה וקצוץ לקוביות

1 בצל לבן קצוץ לקוביות קטנות

פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל, שמן זית

1/2 כוס אורז שחור שטוף

1.5 כוסות מים רותחים

3 כפות שקדים קלויים או צנוברים קלויים

איך

בסיר נפרד ממלאים מים, מרתיחים ומוסיפים את האורז השחור. ברגע שהמים רותחים, מנמיכים ומכסים. מבשלים 20 דקות בדיוק.

מסננים ושוטפים.

בסיר אחר מוסיפים את הירקות הקצוצים: מתחילים עם הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה קלה, אחר כך מוסיפים את הגזר והגמבות ומטגנים עוד כ-5 דקות.

מוסיפים את האורז הלבן, מלח ופלפל. מוסיפים מים רותחים.

מעבירים ללהבה הנמוכה ביותר, מכסים ומבשלים 15 דקות בדיוק.

מכבים את האש. מרימים מכסה ומוסיפים את האורז השחור והפטרוזיליה- מערבבים עם מזלג- ומכסים שוב.

מניחים לנוח 10 דקות ומגישים.

האורז יפהפה מעבר לעובדה שהוא מאוד טעים.

לא חשבתי על זה, אבל בדיעבד הייתי מוסיפה גם שקדים קלויים או צנוברים קלויים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מאפה פילו של תפוחי עץ והדרים

באמת שלא הייתי טורחת לכתוב לכם מתכון לעוגת תפוחים פילו, שהיא טעימה וכה פשוטה להכנה וכל אחד יודע להכין אותה. אבל היה פה משו נוסף

בורדו עיר היין והחיים הטובים

בור-דו-x איזו עיר, יאללה שלכם. החברים הצרפתים שלי אומרים, שבורדו עכשיו מתעוררת לתיירות פנים חזקה ונחשבת לעיר המתוירת השנייה אחרי פריז. בשני העשורים האחרונים עשתה

פלאפל ביתי של אמא

אני לא בטוחה שיש מאכל שהוא יותר ישראלי מפלאפל. לא סגורה על זה, למרות שהמאכל הזה בבסיסו הוא מצרי. ובמצריים מכינים אותו בכלל מפול והוא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.