לחמניות פטרוזיליה מהירות

כשהכנתי קציצות דגים לערב שישי התלבטתי אם להכין חלות רגילות או לחמניות.

על השולחן היה צרור גדול של פטרוזיליה שהתכוונתי להכין ממנו סלט פטרוזיליה מרענן.

התחלתי להכין את הבצק ולערבל אותו כשפתאום התחשק לי להכניס את הפטרוזיליה פנימה ולבדוק אם היא תשאיר ארומה אחרי האפייה.

וואלה.

נשארו גם ארומה וגם הטעם המרענן הזה, שניהם באופן מודגש. וזה הלך נהדר עם קציצות הדג המרוקאיות של אמא שלי שמתכון שלהן פה:  קציצות דגים של אמא שלי

מה

2 כוסות מנופות קמח לבן (או חצי חצי)

חצי חבילה שמרים טריים או כפית שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 ביצה קטנה

3 כפות שמן זית

1/3-1/2 כוס מים פושרים

מעט מלח

חצי צרור פטרוזיליה קצוץ עם הגבעולים

למריחה: ביצה טרופה וסומסום

איך

למערבל להכניס קמח מנופה, סוכר, שמרים ולהתחיל לערבל.

להוסיף ביצה טרופה ואת שמן הזית. לערבל.

להוסיף מים (לא הכל) עד שהבצק סופח לתוכו והופך לכדור שמתערבל סביב מוט הלישה.

הבצק צריך להיות דביק מעט.

מערבלים בערך 6-7 דקות.

בידיים משומנות אוספים את הבצק לכדור, משמנים מעט את קערת המיקסר ומחזירים את כדור הבצק לתפיחה ראשונית.

לאחר התפיחה, מחלקים את הבצק בערך ל-10 חתיכות ומגלגלים לכדור.

מרפדים תבנית עגולה (אפשר של עוגה) עם נייר אפייה (אין צורך לגזור ולהתאים לתבנית) ומניחים את עיגולי הבצק.

מורחים בביצה טרופה פעמיים ומפזרים סומסום.

מתפיחים ואופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך 25 דקות עד שתופחות ומשחימות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

זיתים כבושים

זיתים שום זית קנוי לא ישתווה לזית שכבשו בבית. בזמן שהזיתים המתועשים עוברים תהליך מזורז כדי לכבוש אותם, הזיתים הביתיים עוברים תהליך שהטבע התכוון לו.

הסנגריה של סן סבסטיאן

סן סבסטיאן היא עיר על הגבול הספרדי עם צרפת, באיזור חבל הבאסקים הספרדי. המרכז ההסטורי שלה קטן ומשגע. מעבר לגבול העיירה ביאריץ העיר באיונה הצרפתים,שכבר

הרביולי האיטלקי של סרדיניה

קודם כל להירגע. אין צורך לקפל את הרביולי שלכם בקיפול המרהיב הזה. אפשר גם לקרוץ עיגול, למלא ולסגור לצורת חצי ירח. אפשר גם לצורת טורליני,

עוגת גנאש שוקולד ומרנג

יש לי וידוי: אני לא משתגעת על שוקולד. כלומר, אני מאוד נהנית משוקולד איכותי ויצירתי, בעוגות בחפיסות או באופנים שונים אבל זה לא הממתק שארוץ

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.