לחמניות פטרוזיליה מהירות

כשהכנתי קציצות דגים לערב שישי התלבטתי אם להכין חלות רגילות או לחמניות.

על השולחן היה צרור גדול של פטרוזיליה שהתכוונתי להכין ממנו סלט פטרוזיליה מרענן.

התחלתי להכין את הבצק ולערבל אותו כשפתאום התחשק לי להכניס את הפטרוזיליה פנימה ולבדוק אם היא תשאיר ארומה אחרי האפייה.

וואלה.

נשארו גם ארומה וגם הטעם המרענן הזה, שניהם באופן מודגש. וזה הלך נהדר עם קציצות הדג המרוקאיות של אמא שלי שמתכון שלהן פה:  קציצות דגים של אמא שלי

מה

2 כוסות מנופות קמח לבן (או חצי חצי)

חצי חבילה שמרים טריים או כפית שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 ביצה קטנה

3 כפות שמן זית

1/3-1/2 כוס מים פושרים

מעט מלח

חצי צרור פטרוזיליה קצוץ עם הגבעולים

למריחה: ביצה טרופה וסומסום

איך

למערבל להכניס קמח מנופה, סוכר, שמרים ולהתחיל לערבל.

להוסיף ביצה טרופה ואת שמן הזית. לערבל.

להוסיף מים (לא הכל) עד שהבצק סופח לתוכו והופך לכדור שמתערבל סביב מוט הלישה.

הבצק צריך להיות דביק מעט.

מערבלים בערך 6-7 דקות.

בידיים משומנות אוספים את הבצק לכדור, משמנים מעט את קערת המיקסר ומחזירים את כדור הבצק לתפיחה ראשונית.

לאחר התפיחה, מחלקים את הבצק בערך ל-10 חתיכות ומגלגלים לכדור.

מרפדים תבנית עגולה (אפשר של עוגה) עם נייר אפייה (אין צורך לגזור ולהתאים לתבנית) ומניחים את עיגולי הבצק.

מורחים בביצה טרופה פעמיים ומפזרים סומסום.

מתפיחים ואופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך 25 דקות עד שתופחות ומשחימות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלמון בסלסה בציפוי אגוזי מלך

המנה הזו מאוד אלגנטית בעיניי. היא גם קלה להכנה ואת רובה אפשר להכין מראש. לאפות ברגע האחרון, להניח בצלחת, לקשט ולהגיש. היא טעימה כמנה ראשונה

גולש הונגרי כהלכתו

בשר בבישול ארוך שמתבשל עם תבלינים, ירקות, עשבים, זיתים, צימוקים וכל דבר בכלל – מאוד מאוד אהוב אצלינו בבית.ֿ והכי הכי נחמד בתבשילי הקדירה הללו,

פיננסייר פיסטוקים והל

בואו נדבר על פיננסייר. העוגיה הקטנה והמטריפה שהצרפתים מחזיקים ליד הקפה שלהם. מאורכת, עדינה ונקראת – בשל צורתה- על שם מטיל הזהב שנהגו בימים ההם

בשר בקר מקסיקני צלוי לשלמות

בעצם אני שומרת לעצמי את המתכון הנפלא הזה, של סינטה מתובלת, שצליתי היטב על הגריל ובסופו של דבר השתמשתי בו למילוי טורטיות. תאכלס בפעם הבאה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.