צלי בשר בקר עם קישואים בסגנון מרוקאי

את המאכל הזה הכינה אמא באמצע השבוע.

זה מאכל יום יומי. ֿ

אין בו שום הוד והדר, הוא לא מיוחד והוא לא חגיגי.

אבל הוא פשוט בטעמו, הבשר נמס בפה והקישואים סופגים בגבורה את כל הטעמים ונהדרים ואת זהב הכורכום, ביחד עם הרוטב העשיר שנוצר.

ברגע האחרון, החלטתי להוסיף מעל הקישואים מעט אורגאנו. האורגאנו לא שינה את המנה באופן דרמטי, אבל הוסיף לקישוא טעם מעניין נוסף (לא במקור).

מה

1 ק״ג בשר לבישול ארוך (אני השתמשתי בשריר)

1 ק״ג קישואים צעירים וטריים, שטופים וחתוכים לטבעות בעובי של 3 ס״מ

4-5 שיני שום פרוסות

כורכום, פלפל לבן, מלח

שמן זית

1 ליטר מים רותחים

1  כוס מים רותחים

מעט אורגאנו (אופציונאלי)

איך

לסיר רחב ונוח מוסיפים שמן זית ומטגנים את פרוסות הבשר עד שמשחימים היטב מכל הצדדים.

מוסיפים 1 ליטר מים רותחים, מנמיכים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהבשר מתרכך (בערך שעתיים).

מוציאים את הבשר ואת הרוטב מהסיר, מחזירים את הבשר ומסדרים מסביבו את טבעות הקישואים, כשהם עומדים.

מפזרים מסביב את פרוסות השום.

בציר הבשר שנשאר מערבבים את התבלינים, אם יש צורך מוסיפים 1 כוס מים רותחים (הנוזל צריך להגיע לחצי גובה הסיר).

מזליפים את הרוטב בעדינות מסביב, מרתיחים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עוד כ-40 דקות עד שהבשר והקישואים סופגים את הטעמים.

כדי שהקישואים ישמרו על צורתם, לא נוגעים בהם מרגע שהונחו בסיר עד לסוף הבישול, את מיצי הרוטב מזליפים עליהם, פעם או פעמיים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

באתי, ראיתי, נכבשתי – נאפולי

נאפולי היא אחת הערים העתיקות באירופה והמעניינת שבהן. העיר מתוארכת לפני 2500 שנה. העיר הזו היא עיר של מסורות עתיקות ומפוארות, יש בה שכבות רבות

ממולאים בסגנון טורקי

טורקיה היא מדינה ענקית. ענקית. מכל המרחב הגיאוגרפי העצום הזה אני מכירה ואוהבת בעיקר את איסטנבול. איסטנבול היא עיר מטורפת, גדולה והומה אדם עם האוכל

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.