את העוגיות האלה אכלתי באיטליה פעמים רבות.
בדרך כלל אפשר למצוא אותם בשווקים שלפני חג המולד ובשווקים שלפני הפסחא.
בכלל, בפסחא הם נוהגים לאכול עוגות ועוגיות בעיקר משקדים, פיסטוקים וקוקוס.
ממש כמו אצלינו בפסח.
מעניין אם יש קשר.
הכדור הזה הוא בוסט של אנרגיה מטורפת, הטעם של של קליפת הלימון נפלא בתוכן. מותיר טעם רענן ופרשי בפה ומקליל את עושר הפיסטוקים והשקדים.
העוגיות האלה כל כך מזכירות לי את הבית. את עוגיות השקדים שאמא היתה מכינה בעיקר בפסח.
אני בטוחה שיש קשר בין המתכונים (האיטלקי והמרוקאי של אמא שלי). אני משוכנעת שהחוט המקשר הוא שלטון האיסלאם בצפון אפריקה וגם בדרום איטליה. המטבח המוסלמי עשיר מאוד בשקדים.
הצבע הירוק של העוגיות מתקבל אם מכינים את העוגיות רק מפיסטוקים, אבל אפשר לערבב פיסטוקים ושקדים.
כך או כך הן נפלאות.
מה
2.5 כוסות פיסטוקים ושקדים טחונים או/או רק/רק
3/4 כוס סוכר
2 חלבונים של ביצים קטנות
גרידת לימון
כפית דבש
1 כפית ווניל
אבקת סוכר לטבילה
איך
מערבבים את כל המרכיבים, ללא אבקת הסוכר ומקבלים עיסת בצק אחידה.
קורצים 14 עיגולים ומגלגלים בידיים מעט רטובות במים.
טובלים באבקת הסוכר ומניחים על תבנית אפייה (אם רוצים לשמור על צורת עיגול שלם מכניסים למנג׳טים קטנים, אחרת העוגיות מתפשטות מעט ונעשות פחוסות יותר).
אופים 12-15 דקות.
מצננים 5 דקות ומגלגלים שוב באבקת סוכר.