עוגיות פיסטוקים איטלקיות של פסחא

את העוגיות האלה אכלתי באיטליה פעמים רבות.

בדרך כלל אפשר למצוא אותם בשווקים שלפני חג המולד ובשווקים שלפני הפסחא.

בכלל, בפסחא הם נוהגים לאכול עוגות ועוגיות בעיקר משקדים, פיסטוקים וקוקוס.

ממש כמו אצלינו בפסח.

מעניין אם יש קשר.

הכדור הזה הוא בוסט של אנרגיה מטורפת, הטעם של של קליפת הלימון נפלא בתוכן. מותיר טעם רענן ופרשי בפה ומקליל את עושר הפיסטוקים והשקדים.

העוגיות האלה כל כך מזכירות לי את הבית. את עוגיות השקדים שאמא היתה מכינה בעיקר בפסח.

אני בטוחה שיש קשר בין המתכונים (האיטלקי והמרוקאי של אמא שלי). אני משוכנעת שהחוט המקשר הוא שלטון האיסלאם בצפון אפריקה וגם בדרום איטליה. המטבח המוסלמי עשיר מאוד בשקדים.

הצבע הירוק של העוגיות מתקבל אם מכינים את העוגיות רק מפיסטוקים, אבל אפשר לערבב פיסטוקים ושקדים.

כך או כך הן נפלאות.

מה 

2.5 כוסות פיסטוקים ושקדים טחונים או/או רק/רק

3/4 כוס סוכר

2 חלבונים של ביצים קטנות

גרידת לימון

כפית דבש

1 כפית ווניל

אבקת סוכר לטבילה

איך

מערבבים את כל המרכיבים, ללא אבקת הסוכר ומקבלים עיסת בצק אחידה.

קורצים 14 עיגולים ומגלגלים בידיים מעט רטובות במים.

טובלים באבקת הסוכר ומניחים על תבנית אפייה (אם רוצים לשמור על צורת עיגול שלם מכניסים למנג׳טים קטנים, אחרת העוגיות מתפשטות מעט ונעשות פחוסות יותר).

אופים 12-15 דקות.

מצננים 5 דקות ומגלגלים שוב באבקת סוכר.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלמון בסלסה בציפוי אגוזי מלך

המנה הזו מאוד אלגנטית בעיניי. היא גם קלה להכנה ואת רובה אפשר להכין מראש. לאפות ברגע האחרון, להניח בצלחת, לקשט ולהגיש. היא טעימה כמנה ראשונה

תבשיל מנגולד וחומוס מרוקאי

אני לא משתגעת על קטניות. אמא שלי לא בישלה יותר מידי מהן. היה חומוס בקוסקוס, היה מרק עדשים בתשעה באב (אות וסימון לאבלות), היה פעם

לביבות תירס תאילנדיות

בכל שנה אני מוסיפה לקובץ שלי לביבה חדשה. כבר הכנתי: לביבות ריקוטה וצימוקים לביבות בננה ונוטלה לביבות בטטה וקוקוס לביבות תפוחי אדמה השנה, אני מוסיפה

פסטה ונקניקיות ביתיות מסרדינה

לאיטלקים יש מאות סוגי פסטה ומאות סוגי רטבים. לכל אזור יש את הפסטות שלו ואת הרטבים שלו. בסרדיניה יש כמה סוגי פסטות וכמה סוגי רטבים,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.