עוגיות פיסטוקים איטלקיות של פסחא

את העוגיות האלה אכלתי באיטליה פעמים רבות.

בדרך כלל אפשר למצוא אותם בשווקים שלפני חג המולד ובשווקים שלפני הפסחא.

בכלל, בפסחא הם נוהגים לאכול עוגות ועוגיות בעיקר משקדים, פיסטוקים וקוקוס.

ממש כמו אצלינו בפסח.

מעניין אם יש קשר.

הכדור הזה הוא בוסט של אנרגיה מטורפת, הטעם של של קליפת הלימון נפלא בתוכן. מותיר טעם רענן ופרשי בפה ומקליל את עושר הפיסטוקים והשקדים.

העוגיות האלה כל כך מזכירות לי את הבית. את עוגיות השקדים שאמא היתה מכינה בעיקר בפסח.

אני בטוחה שיש קשר בין המתכונים (האיטלקי והמרוקאי של אמא שלי). אני משוכנעת שהחוט המקשר הוא שלטון האיסלאם בצפון אפריקה וגם בדרום איטליה. המטבח המוסלמי עשיר מאוד בשקדים.

הצבע הירוק של העוגיות מתקבל אם מכינים את העוגיות רק מפיסטוקים, אבל אפשר לערבב פיסטוקים ושקדים.

כך או כך הן נפלאות.

מה 

2.5 כוסות פיסטוקים ושקדים טחונים או/או רק/רק

3/4 כוס סוכר

2 חלבונים של ביצים קטנות

גרידת לימון

כפית דבש

1 כפית ווניל

אבקת סוכר לטבילה

איך

מערבבים את כל המרכיבים, ללא אבקת הסוכר ומקבלים עיסת בצק אחידה.

קורצים 14 עיגולים ומגלגלים בידיים מעט רטובות במים.

טובלים באבקת הסוכר ומניחים על תבנית אפייה (אם רוצים לשמור על צורת עיגול שלם מכניסים למנג׳טים קטנים, אחרת העוגיות מתפשטות מעט ונעשות פחוסות יותר).

אופים 12-15 דקות.

מצננים 5 דקות ומגלגלים שוב באבקת סוכר.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חמוסטה קציצות בסיר אחד

הסיר הזה מגיע מסיר הקובה חמוסטה, הורדתי את הקובה והפכתי אותה לקציצה, הוספתי חומוס רך ונמס בפה וקיבלתי מנה עיקרית טעימה ומהירת הכנה. הקציצות ארומטיות

רותי׳ – צלי בשר בבישול איטי

הבשר הזה הוא זכרונות ילדות שלי. כשחזרתי מהצבא תמיד ביקשתי מאמא שתכין את הבשר שאני כל כך אוהבת – רותי׳ rottie. כך אמא קראה לו.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.