כזה אמא שלי הכינה, כל שבת, קיץ או חורף. חמין.
מה
2 כוסות חיטה שטופה ומסוננת
4 כוסות מים רותחים
2 כפות גדושות הריסה מרוקאית (יש לקנות) אם אין מתבלים בכמון ופפריקה ושמן
מלח, פלפל
½ כפית פפריקה
2 שיני שום כתושות או שלמות
4 פלפלים יבשים מנוקים מעוקץ וגרעינים.
2 כפות שמן זית
שקית צלייה עמידה לחום תנור
איך
לסיר יש להוסיף את כל מרכיבי החיטה ולהרתיח.
כשרותח, להנמיך, לכסות ולבשל על אש קטנה קטנה עד שהחיטה סופגת את כל הנוזלים.
מעבירים את החיטה לשקית צלייה, קושרים ומכניסים לסיר חמין לבישול כל הלילה עד למחרת.
אני אוהבת להכניס את החמין שלי לטמפרטורה של 100 מעלות מיום שישי בערב בשעה 19:00 ועד למחרת בצהריים.
אם אין סיר חמין מבעבע, אפשר גם להכניס לסיר עם מים חצי גובה ולאפות כל הלילה בתנור 100 מעלות.
עד למחרת בצהריים.
מתכון לאורז בוכרי עם בשר לחמין אוסובו – אורז בוכרי לחמין
מתכון לאורז ירוק עם עוף לחמין אורז בוכרי באכש
מתכון לקציצה מתקתקה לחמין המרוקאי קציצת בשר מרוקאית לחמין
מתכון לחמין מרוקאי קלאסי חמין מרוקאי
לגרסא צמחונית/טבעונית:
טבעוניים וצמחוניים יכולים להוסיף לזה קטניות מבושלות: חומוס, שעועית אדומה, עדשים ירוקות או שחורות ולקבל מנה עשירה ומלאה.