באחש הוא אורז בוכרי שמבשלים בסיר גדול.

אורז טעים, בריא ומהיר הכנה (אפשר לוותר על הבשר להכינו בסגנון צמחוני).

הוא מבושם וממלא את הבית בריחות של עשבי תיבול טריים.

לקחתי את האורז הנפלא הזה והפכתי אותו לאורז לחמין. מכינים אותו בחצי דקה בערך והוא יוצא פצצה.

את האורז אני מכניסה לשקית קוקי מיוחדת לצלייה ומוסיפה אותה לסיר החמין.

בכלל לא משנה איזה חמין מתבשל בסיר, את האורז ניתן להוסיף לכל חמין ובלבד שילך לישון לילה שלם, בחום של 100 מעלות.

מה

סיר חמין רותח ומבעבע

שקית קוקי מיוחדת לצלייה

2 כוסות אורז פרסי שטוף ומסונן

מלח, פלפל שחור גרוס

¼ כפית כורכום

¼ כפית פפריקה

צרור פטרוזיליה שלם שטוף קצוץ

צרור כוסברה שלם שטוף קצוץ

חצי צרור נענע שטוף קצוץ

חצי צרור שמיר שטוף קצוץ

חזה עוף שלם חתוך לקוביות קטנות .

5 כפות שמן זית

½ כוס מים מהברז

שקית צליה מיוחדת לתנור

איך

לערבב הכל ולהכניס לשקית צליה להוסיף 1/2 כוס מים רגילים, לערבב ולקשור.

כמות הנוזלים שהוספנו אמורה להיות מספיקה, אבל עדיין, אני בודקת בבוקר אם האורז רך ואם מרגישה שחסר מים, מוסיפה עוד רבע כוס או חצי כוס לפי הצורך.

עקרונית, בבוקר, אני הופכת את השקית לצד השני (שעכשיו יהיה שקוע ברוטב). [

את הסיר עם החמין אני שולחת לאפיית לילה ב-100 מעלות מיום שישי בסביבות השעה 19:00 ועד ליום שבת בצהריים.

מתכון לחמין מרוקאי קלאסי  חמין מרוקאי

מתכון לאוסובו אורז בוכרי לחמין אוסובו – אורז בוכרי לחמין

מתכון לקציצת סרה מרוקאית לחמין קציצת בשר מרוקאית לחמין

מתכון לחיטה מרוקאית לחמין  חיטה מרוקאית בחמין

לגרסא צמחונית/טבעונית:

מאוד פשוט. משמיטים את הבשרים וזהו. במקומו מוסיפים קטנייה מבושלת: חומוס, שעועית אדומה, עדשים ירוקות או שחורות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בתי קפה ומסעדות האהובים עליי בעולם

הערה: בתוך הפוסטים ב״לטייל בקולינאריה״ יש המלצות למסעדות ובתי קפה נוספים שאינם מופיעים כאן. פריז BigLove – איטלקית  30 Rue Debelleyme, 75003 Paris http://www.bigmammagroup.com/fr/accueil Pizzeria

זנב שור בסגנון רומאי

תבשיל ארוך בישוול, שומני ועשיר, אבל מיוחד וטעים להפליא מדובר בקלאסיקה של המטבח הרומנסקי האיטלקי – המטבח של רומא שם הוא נקרא coda alla vaccinara.

עוף מהיר במחבת מהבאסקים הצרפתים

במשך חודש וחצי ביליתי בפאריז המופלאה, שם למדתי לבשל ולאפות.ֿ בעיקר לאפות. אחד הקורסים היה בנושא עופות. לכיתה הגיע סטפן הגבוה והחתיך והעביר לנו שיעור

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.