אלו הם הפסטלים של אמא שלי בשינוי קטן: אני מוסיפה ראס אל חנות לבשר ולתפוחי האדמה וצנוברים.
והפסטלים האלה כל כך טעימים, רכים, ריחניים אני משתגעת עליהם בעיקר כשהם יוצאים מיד מהמחבת.
כריות עדינות ומבושמות של פירה תפו״א וממולאות בבשר ארומטי וטעים להפליא.
בפירוש אחד המאכלים המדהימים שקיימים במטבח המרוקאי.
אמא היתה מכינה את הפסטלה כל שנה בערב חג שני של סוכות שאז היא הוגשה עם מגוון סלטים, או בפסח כמנה ראשונה לארוחת הצהריים שלמחרת הסדר.
במקור הבשר שממולא בפסטלה זהה לבשר בסיגרים (תהליך שהוא ארוך יותר ומסובך) (מתכון בסוף הפוסט).
החלטתי לשנות אותו מעט ולמלא במילוי האופייני לקובה לבנונית מטוגנת.
מה לפסטלים
3 תפוחי אדמה דזירה בינוניים מבושלים עד רכות, קלופים ומרוסקים דק דק לפירה חלק
2 חלמונים
מעט פטרוזיליה
מלח, פלפל לבן
למילוי הפסטלים
100 גרם בשר בקר טחון דק
2 כפות צנוברים
1 בצל בינוני קצוץ
שמן זית, מלח, פלפל, מעט בהרט
לציפוי
ביצה טרופה
פירורי לחם או פירורי מצה
למחבת יש להוסיף את השמן ובצל ולטגן עד שהוא זהוב.
להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן עד שהבשר משחים.
מוסיפים את הצנוברים ומשחימים, מתבלים במלח ,פלפל ובהרט. מורידים מהאש.
מרטיבים את הידיים במים ומחלקים את העיסה ל-8 חלקים. כך מחלקים גם את המילוי.
בידיים רטובות מגלגלים כדור של פירה ומשטחים על כף היד (כמו בצילום). ממלאים וסוגרים בעדינות. מגלגלים.
טובלים בביצה טרופה ופירורי לחם ומטגנים בשמן בעומק של כ2 ס״מ 3-4 דקות מכל צד על להבה בינונית.לאכול קר או חם (אני אוהבת חם מהמחבת) .
לא להשכוח לסחוט מעל לימון. והכי הכי טעים עם סלטים מרוקאיים בכלל וסלט עגבניות מרוקאי בפרט מתכון פה סלטים מרוקאיים
להתעלף.
מתכון מקורי למילוי המיגה
300 גרם בשר בקר טחון
מלח, פלפל, מעט צ׳ילי,
2 שיני שום כתושות
חצי-כוס מים
2-3 כפות שמן זית
1-2 כפות חומץ
במחבת מוסיפים את שמן הזית ואת הבשר. לא מטגנים מפוררים אותו לאט לאט על להבה נמוכה עד שמתקבלים פירורים אפורים.
מוסיפים גם את השום הכתוש ומתחילים להוסיף את המים, מידיי פעם מערבבים.
כל התהליך נמשך כחצי שעה. המטרה לרכך את הבשר ולבשל אותו עד שהמים מאדים לחלוטין, השום מתרכך.
לקראת הסף מוסיפים את החומץ ומאדים אף אותו.
מעבירים לבלנדר או מג׳ימיקס או מכונת בשר וטוחנים את הבשר טחינה דקה כמעט ממרח.
הממרח הזה נקרא מיגה miga והוא המילוי המקורי לסיגרים של בשר או לפסטלים.