חצילים קלויים, פרמז׳ן, מוצרלה, עגבניות, בזיליקום.
אלה בעיקר הלב הפועם של המטבח האיטלקי.
המדהים.
מדובר במתכון מנצח, תמיד תמיד כשאני מגישה אותו נרשמות התעלפויות.
מה
כוס וחצי רוטב עגבניות איטלקי (קלי קלות מתכון בהמשך)
200 גרם גבינת מוצרלה קרועה לחתיכות (בערך 3 כדורי גד גדולים)
4 כפות פרמז’ן מגורר
2 חצילים בינוניים מוצקים וטריים פרוסים לטבעות בעובי של 2-3 ס”מ
מעט עלי בזיליקום קרועים
מעט שמן זית. מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי
איך
להמליח את החצילים בכף שטוחה של מלח ולהניח במסננת כחצי שעה, עד שיגירו את הנוזלים מהם.
לייבש בנייר סופג (אם החצילים בלאדי טריים אפשר לדלג על שלב זה).
לחמם תנור לטמפרטורה של 250 מעלות.
על תבנית עם נייר אפייה להניח את החצילים ולזלוף עליהם שמן זית (משני הצדדים). לאפות כ-20 דקות עד שמתרככים ומשחימים.
להנמיך את הטמפרטורה ל- 180 מעלות. להוציא את החצילים מהתנור. (לא לכבות את התנור).
בינתיים להכין רוטב עגבניות איטלקי קלאסי:
לסיר להוסיף 2 כפות שמן זית.
להוסיף שתיים-שלוש שיני שום קצוצות. לטגן 20 שניות בלבד.
להוסיף קופסת עגבניות מרוסקות (עדיף איטלקיות).
להמליח, לפלפל בפלפל שחור גרוס טרי, ולבשל כעשרים דקות. כדאי ואפשר להוסיף חצי כוס מים כיוון שהרוטב מצטמצם מאוד.
לכבות את האש, להוסיף קרעי בזיליקום ולערבב. הרוטב הזה מ צ ו י י ן גם לפסטה.
השלמת המנה
בכלי שמתאים לתנור (ורצוי גם להגשה) לסדר שכבות של רוטב עגבניות, חצילים, גבינת מוצרלה ובזיליקום.
מתחילים עם מעט רוטב עגבניות, חצילים, שוב עגבניות, 1/3 גבינה, מעט עלי בזיליקום, ושוב עד שמסיימים עם רוטב, מוצרלה ופרמז’ן מרוסק מלמעלה.
לאפות בחום בינוני (180 מעלות) כחצי שעה עד שפני המאפה משחים ומבעבע.
להגיש חם עם לחם טרי.