או באיטלקית L’oliva Ascolana

למרות ריבוי עצי הזית באיטליה והשימוש בשמן זית, כמעט שלא מצאתי תבשילים עם זיתים , ממש זיתים בכל המטבח האיטלקי שאני מכירה, על כל מחוזוותיו (20).

התבשיל היחיד שאני מכירה הם הזיתים המטוגנים של אסקולי. והקפונטה בסיציליה.

אגדה.

אסקולי נמצאת בלה מרקה  שזה “שורה” מעל לציו (מחוז של רומא) ועל הים האדריאטי, שם מגדלים זיתים ענקיים.

מדובר בזיתים ממש גדולים שהאיטלקים קולפים כמו תפוז ואחר כך ממלאים אותו בתערובת של בשר ופרמז’ן, מגלגלים בקמח, ביצה ופירורי גריסיני – ומטגנים.

זה כרוך במעט עבודה אבל מקבלים מאכל מטריף.oliva 1אפשר למצוא את הזיתים האלה בהרבה מסעדות באיטליה בעיקר במרכזה.

אני משתמשת בזיתים כבושים גדולים וללא גלעינים שאפשר למצוא בשווקים או בסופרים הגדולים. חוצה אותם מצד אחד וממלאה בעדינות את תערובת הבשר, שהוא מטע שונה מהמקור אבל טעים לא פחות.

מה 

25 זיתים גדולים מגולענים חתוכים לאורך מצד אחד

50 גרם בשר טחון

1 כף פירורי גריסיני או פירורי לחם

פלפל שחור גרוס טרי

1/4 כפית אורגנו יבש

1/2 ביצה טרופה

2 כפות גבינת פרמז׳ן או פקורינו מגוררות דק (אופציונאלי)

לציפוי

כפות קמח לבן

3 כפות פירורי גריסיני או פירורי לחם

יתרת הביצה מהמערכה הקודמת

איך

בקערה נוחה לשים ביד את כל המרכיבים למילוי, יוצרים כדורונים קטנים וממלאים – עד להתפקע – את הזיתים.

זה בסדר שהבשר טיפה ״בורח״ מה״תפר״.

מגלגלים בקמח, אחר כך בביצה טרופה ולבסוף בפירורי לחם.

עד שלב זה ניתן להכין גם ערב מראש ולשמור במקרר.

מוציאים מהמקרר ומטגנים בשמן חם עמוק  על להבה בינונית כ-4 דקות ועד שהציפוי מזהיב יפה. מוציאים על מגבת נייר. 

סוחטים מעל לימון  וטורפים כשהם חמימים.

הערה: אפשר להכין את הזיתים ממולאים במלית צמחונית כמו פטריות, גבינות וכו׳.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

כרוב ממולא של בית

גם הכרוב שלי וגם הפלפל הממולא שלי שניהם מושפעים מסבתא רוזה, הסבתא המצרייה של האקס שלי. אהבתי את החמיצות שהיא הוסיפה לממולאים שלה, גם בעגבניות

כבד קצוץ קלאסי עם טוויסט

אני יודעת שלא מעט אנשים לא אוכלים איברים פנימיים של עוף או בשר, אני גדלתי עליהם. אני מאמינה שכדאי להתנסות ולטעום, לפעמים יש הפתעות. כזה

מאפה תפוא ובשר נהדר

יש מאכלים, שבתהליך ההכנה שלהם הם נראים רע, באמת, ממש לא אטרקטיביים ולא מגרים כמו חמין למשל. אבל…..כשהמאכל משלים את תהליך הבישול  – המראה שלו

חטיפי תפוחי אדמה מטריפים

אני מתריעה מראש: זו התמכרות. זה טעים בטירוף. זה קראנצ׳י, זה מטוגן, זה מתובל, זה נפלא. וזה גם טבעוני. אפשר להגיש אותם במקום צ׳יפס, אפשר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.