אורז סינדרלה בסיגנון צ׳יינהטאון

סתם אורז לבן שנשאר מתמול או שלשום.

הופכת אותו לאורז סינדרלה ב-10 דקות ואפשר לחגוג איתו ארוחת מלכים.

היופי הוא שניתן לנצל גם ירקות שקמלו מעט או מתחילים להתקמט.

האורז נפלא וצמחוני, אם נשמיט את הביצה המקושקשת, הוא  גם יהיה טבעוני.

  • אפשר להוסיף לו קוביות טופו מטוגנות.
  • אפשר להוסיף לו גם רצועות עוף דקות או פירורי בשר ואז האורז יהפוך לארוחה בשרית מושלמת.

מה

2 כוסות אורז לבן מבושל וקר

1/4 כרוב לבן קטן בלי הלב ופרוס לרצועות דקיקות

1/2 גמבה אדומה מנוקה וקצוצה לקוביות 1×1 בערך

4 כפות תירס משומר

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים

פטריות פרוסות

1 פלפון צ׳ילי אדום קצוץ לטבעות דקיקות (אופציונאלי)

1 בצל אדום בינוני פרוס לטבעות דקות

1 גזר קלוף קצוץלחצי טבעת דקיקה

2 שיני שום קצוצות

כף ג׳ינג׳ר טרי קצוץ (או אבקת ג׳ינג׳ר)

מלח, פלפל

2 ביצים טרופות

2-3 כפות סויה

3 כפות שמן קנולה

איך

במחבת עמוקה ורחבה (עדיף בווק) יש להוסיף את השמן ולהמתין עד שמתחמם ממש ממש טוב (רואים מעט עשן).

מוסיפים בבת אחת את כל הירקות מלבד הבצל הירוק וצ׳ילי הג׳ינג׳ר והשום. מטגנים כ-3-4 דקות.

מוסיפים את הג׳ינג׳ר והשום ואת הצ׳ילי ומטגנים עוד דקה או שתיים תוך כדי ערבוב והקפצה.

אני מערבבת עם שתי כפות עץ . מאוד נוח לי.  

מוסיפים חצי מכמות הבצל הירוק ומטגנים. מזיזים את הירקות מסביב לווק ויוצרים גומה.

לתוך הגומה שופכים את הביצים ומקשקשים אותן. כשהן מתמצקות מערבבים אותן עם הירקות המטוגנים.

אופציה: לקשקש את הביצים במחבת נפרדת ולהוסיפם בסוף הבישול.

להוסיף את האורז הלבן.

לתבל בסויה ומעט מלח ופלפל שחור טרי.

להוריד מהאש להוסיף את יתרת הבצל הירוק הטרי ולהגיש.

* אפשרי לשנות את הירקות לגמבות צבעוניות אחרות, כרוביות וברוקולי, זוקיני, כלרבי, פטריות ובלבד שהגודל והעובי יהיה אחיד .

* אפשרי להוסיף קוביות טופו .

* אפשר להשרות רצועות חזה עוף במעט סויה ושמן ולטגן אותן בנפרד ולהוסיפן לתבשיל.

* במקום אורז לבן אפשר להוסיף אטריות מבושלות וקרות.

* אפשר לוותר על האורז ולהשאיר תבשיל ירקות נפלא.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חבל הבאסקים: פיסה מגן עדן

חבל הבאסקים כשאומרים לי חבל הבאסקים, אני מייד נזכרת בפינצ׳וס הקטנים והמטריפים, בטעמים של ספרד החושנית, בצבעים ירוקים וטעימים של חבל ארץ הררי ומשובח. אני

קרוקט איטלקי עם טונה וריקוטה

זה פשוט טעים !ֿ קרוקט, שמכינים מפירה תפו”א מצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן. ספלאש של לימון. וואו.  לפורטוגזים ולספרדים יש קרוקטים שהם עושים מבשמל ומוסיפים

סלמון פיש קייקס

מהירות, קלילות, קלות,טעימות והכי קיץ שיש. לבריכה, לארוחה קלה, לנשנוש, לארוחת ערב או סתם בכריך. סלמון פיש קייקס. בעצם לא ממש מטגנים את הקציצות הללו

לחמניות חלב רכות רכות

אין לי הרבה מילים להכביר על הלחמניות האלה. כל מה שאומר, יישאר בגדר אמירה. אפשר להציץ בסרטון ולראות את הרכות המטורפת, הצבע הנפלא ואם נעצום

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.