אהבה גדולה בחיים הוא בצקים. תנו לי גלוטן, פחממות ריקות והרבה.
ואין מאושרת ממני. ממש כך.
אין מאכל אהוב עליי יותר בעולם מלחם, פוקאצ׳ה, לחמניה עם משהו, בגט, מאפה טוב.
סנדוויץ.
מהמטבח הערבי – הטורקי אני הכי אוהבת את הלחמאג׳ון. בעצם זה שיבוש של המילה לחמא בעז׳ין.
כשלחמא בערבית – זה בשר
ועג׳ין – זה בצק.
ארוחת ערב של לחמא בעג׳ין מהיר על פיתה, סלט ירקות קצוץ וטחינה היא אחת האהובות עלינו בבית.
מה
5 פיתות גדולות פתוחות ל-10 עיגולים
1/2 ק״ג בשר טחון (אפשרי ורצוי עם שומן כבש או בשר טלה טחון)
2 עגבניות קטנות קצוצות ללא הגרעינים
3 כפות רכז רימונים או בלסמי מצומצם
2 כפות שמן זית (אם לא מוסיפים שומן כבש)
מלח, פלפל, שמן זית
1/2 כפית ראס אל חנות (או בהראט)
צ׳ילי (אופציונאלי)
פטרוזיליה קצוצה
צנוברים
איך
לחמם תנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר (אפייה ולא גריל) לפחות חצי שעה מראש. התנור חייב להיות חם-חם-חם.
ללוש את כל המרכיבים למעט הצנוברים.
לגלגל 10 קציצות שוות בגודלן וכל קציצה לשטח על עיגול פיתה (חצי פיתה פתוחה).
חובה, חובה, חובה לשטח את הבשר דק דק דק כיוון שזמן הבישול קצר מאוד.
לפזר מעל צנוברים ולהזליף עוד טיפונת שמן זית.
לאפות בתנור החם מאוד כ- 10-12 דקות.
להגיש עם טחינה וסלט.
מעלף.
מתאים מאוד לקחת את השאריות לעבודה, לפיקניק, לחוף הים ואפילו לבית הספר. מה רע?