אהבה גדולה בחיים הוא בצקים. תנו לי גלוטן, פחממות ריקות והרבה.

ואין מאושרת ממני. ממש כך.

אין מאכל אהוב עליי יותר בעולם מלחם, פוקאצ׳ה, לחמניה עם משהו, בגט, מאפה טוב.

סנדוויץ.

מהמטבח הערבי – הטורקי אני הכי אוהבת את הלחמאג׳ון. בעצם זה שיבוש של המילה לחמא בעז׳ין.

כשלחמא בערבית – זה בשר

ועג׳ין – זה  בצק.

ארוחת ערב של לחמא בעג׳ין מהיר על פיתה, סלט ירקות קצוץ וטחינה היא אחת האהובות עלינו בבית.

מה

5 פיתות גדולות פתוחות ל-10 עיגולים

1/2 ק״ג בשר טחון (אפשרי ורצוי עם שומן כבש או בשר טלה טחון)

2 עגבניות קטנות קצוצות ללא הגרעינים

3 כפות רכז רימונים או בלסמי מצומצם

2 כפות שמן זית (אם לא מוסיפים שומן כבש)

מלח, פלפל, שמן זית

1/2 כפית ראס אל חנות (או בהראט)

צ׳ילי (אופציונאלי)

פטרוזיליה קצוצה

צנוברים

איך

לחמם תנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר (אפייה ולא גריל) לפחות חצי שעה מראש. התנור חייב להיות חם-חם-חם.

ללוש את כל המרכיבים למעט הצנוברים.

לגלגל 10 קציצות שוות בגודלן וכל קציצה לשטח על עיגול פיתה (חצי פיתה פתוחה).

חובה, חובה, חובה לשטח את הבשר דק דק דק כיוון שזמן הבישול קצר מאוד.

לפזר מעל צנוברים ולהזליף עוד טיפונת שמן זית.

לאפות בתנור החם מאוד כ- 10-12 דקות.

   להגיש עם טחינה וסלט.

מעלף.

מתאים מאוד לקחת את השאריות לעבודה, לפיקניק, לחוף הים ואפילו לבית הספר. מה רע?

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ממרח לימוני של פלאפליות

בפתח תקווה יש את הפלאפל הכי טעים בעולם. איך אני יודעת? כי אני אוכלת שם מגיל 15 ובמשך השנים הרבות אחר כך, אכלתי פאלפלים בעוד

סרדיניה אהובתי

שלוש שנים ושלוש נסיעות נדרשו לי כדי להשלים את הפוסט על סרדיניה. הנסיעה הראשונה החלה 3 חודשים בדיוק מפרוץ הקורונה בעולם. היינו אחרי מסע מהמם

לחמא בעג׳ין פיוז׳ן סטייל

את הפיצה הזו אפשר לאפות על בצק עלים, פיתה עירקאית או טורטייה. אנחנו  מאוד אוהבים את הפיצה המהירה והטעימה הזו. מה חבילת בצק עלים מופשר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.