בישלתי צ׳ילי קון קרנה ורציתי נורא להגיש אותו עם לחם.
מתכון לצ׳ילי קון קרנה פה צ׳ילי קון קרנה
עם לחם – לא עם אורז.
אבל לא סתם לחם.
רציתי לחם חגיגי, מיוחד, שיתאים לתבשיל המפואר של הצ׳ילי קון קארנה.
וכך נולדה החלה הזו.
חלה מקמח ערמונים, בטטות צלויות וטימין.
לגרסה טבעונית משמיטים את הביצה ומוסיפים עוד מעט מים.
מה
2.5 כוסות קמח לבן
1/2 כוס קמח ערמונים (אם אין – קמח מלא)
1 ביצה קטנה
2 כפות שמן זית
25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
חבילת ערמונים קצוצים דק (אופציונאלי)
1/2 כוס מחית ערמונים מתקתקה (אם אין – 2 כפות סילאן)
1 כוס בטטה צלויה (או מבושלת) קלופה ומרוסקת דק
6 ענפי טימין טריים קצוצים דק
1/2 כפית מלח
2-3 כפות מים (בהתאם לצורך)
איך
לתוך קערת מיקסר גדולה יש לנפות את כל סוגי הקמחים. להוסיף את השמרים ולערבב.
להוסיף את מחית הערמונים ואת מחית הבטטות והשמן ולהתחיל ללוש. להוסיף את הביצה ולהגביר את קצב הלישה. ברגע שהבצק מתאחד להוסיף את המלח ואת הטימין ולהמשיך וללוש עוד כ-10 דקות.
דקה לפני סוף הלישה, להוסיף את הערמונים הקצוצים. להשאיר כף גדושה בצד לפיזור על החלה.
אם הבצק יבש להוסיף את המים, כף אחר כף.
הבצק צריך להיות מעט דביק אבל לא דביק מידי.
לשמן את כפות הידיים ולאסוף את הבצק מתוך הקערה לכדור .
להניח את הכדור בזהירות שוב בתוך הקערה. לכסות ולאפשר לו תפיחה של שעה או עד שהוא הכפיל את גודלו .
כדאי (ולא חובה) ללוש אותו שוב, בתוך הקערה עד שכל האוויר יוצא ממנו והוא הופך לכדור מחדש.
(פעמיים לישה נותנות תוצאה של חלה אוורירית מאוד).
לכסות ולהתפיח שוב עוד כחצי שעה.
לחלק את הכדור לשלושה חלקים. לגלגל כל כדור על משטח חלק ומקומח מעט ל״נחש״ בקוטר של 2-3 ס״מ.
להכין 3 ״נחשים״ כאלה.
אם הבצק דביק, לקמח מעט את המשטח ואת הידיים גם.
לקלוע צמה ולהעביר בזהירות את הצמה לתבנית אפיה עם נייר אפייה.
לכסות במגבת נקייה ולהתפיח שוב עד שמכפיל את נפחו.
למריחה:
למרוח ביצה טרופה ולפזר קצח או גרגרי מלח שחור או סומסום לבן, או סומסום שחור ולהוסיף גם את הערמונים הקצוצים.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה.
החלה נהדרת גם ביום למחרת וגם ביום השלישי.
* מי שפוחד להתעסק עם שמרים יכול להשתמש בקמח שמרים.