לביבות בננה ונוטלה אליפות

נוטלה זה הגילטי פלז’ר שלי.

אפשר פתאום למצוא אותי ליד ארון המזווה עם כף גדולה חופרת עמוק בצנצנת הענקית של נוטלה ופשוט זוללת.

חולה על נוטלה.

כל הטרום-חנוכה הזה מכניס אותי למצב רוח של טיגון לביבות ובכל שנה, אני מתאמנת בלמצוא טעמים חדשים.

לפני שבועיים הכנתי לביבות ריקוטה מתוקות עם צימוקים ואהבתי את הרעיון.

לביבות ריקוטה

לפני שבוע ערכתי ניסוי ללביבות בטטות וקוקוס קלוי עם מייפל  – והתאהבתי.

לביבות בטטה וקוקוס

היום צץ לי רעיון לערבב שני מרכיבים שמנצחים תמיד –  בבנות ונוטלה. כמה רע זה יכול להיות?

זהו – שלא.

זה טעים.

פצצות.

והנה עוד

לביבות תפוחי אדמה

לביבות תירס אסייתיות

הלביבה רכה ונהדרת גם אחרי כמה שעות. היא לא מתוקה מידי ורוטב השוקולד מקפיץ אותה לגבהים מטורפים (למרות שאין חובה להגיש עם רוטב השוקולד).

גם הפנים של הלביבה אוורירי ורך כמו של עוגה טובה.  

אין דרך אחרת ליהנות מלביבות אלא לטגן אותן. שמן שמן אבל חנוכה בא פעם בשנה.

 לכ-12 לביבות בינוניות

2 ביצים טרופות

2 כפות גדושות של נוטלה

6 כפות גדושות של קמח לבן או כוסמין או שקדים

כפית ווניל

1/2 כפית אבקת אפייה

2 בננות גדולות בשלות ורכות

 דרך נוספת היא לרסק רק בננה אחת ואת הבננה השנייה לפרוס דק. אחרי ששופכים בלילה בכף להניח מלמעלה שתי פרוסות בננה ולהמשיך לטגן כרגיל. הבננות מתקרמלות, מתרככות והכל נהדר. 

אפשר להוסיף נטיפי שוקולד לבן, לא חובה. 

אחרי שהבלילה בתוך המחבת מפזרים עליה את נטיפי השוקולד הלבןלא להפוך את הלביבה, לפני שהחלק התחתון התמצק והתקשה.

איך

בקערה נוחה לרסק את הבננות במזלג לריסוק גס. להוסיף את הביצים ולערבב.

להוסיף את הנוטלה ולערבב . להוסיף את הקמח ואבקת אפייה ולערבב שוב.

כדאי – אבל לא הכרחי – לקרר את התערובת כחצי שעה במקרר.

לחמם מחבת טפלון בינונית על להבה בינונית וחום נמוך-בינוני. להוסיף 2-3 כפות שמן קנולה.

למלא כף גדולה  בתערובת, ולהניח בזהירות בתוך השמן החם. ליצור מרווחים בין הלביבות.

בתחילה הלביבות נוזליות מעט ואחרי ומתחילות להתייצב שהופכים אותן בזהירות – הן מתייצבות.

לטגן צד אחד במשך כדקה וחצי עד שתיים. לא יותר.

להפוך ולטגן שוב כדקה וחצי או שתיים.

להוציא מהמחבת ולצנן את הלביבה לפחות 5 דקות.

לבזוק עליהן א. סוכר. אפשרי גם סירופ שוקולד ביתי (מתכון בהמשך).

אופציונאלי לפני שהופכים את הלביבות לפזר מעט שוקולד צ’יפס לבן, סתם בשביל הכיף.

אופציונאלי : אפשר להחליף את הקמח בחצי קמח שקדים, זה מעדן את הלביבה ומעניק לה טעם נהדר של שקדים.

לסירופ שוקולד

לא הכרחי אבל משמח את הגוף והנפש:

שתי כפות נוטלה גדושות מעורבבות עם 1/4 כוס חלב חם/מים רותחים.

חג שמח.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מיי פירסט ראמן – טאן טאן ראמן

האמת היא, שאת המתכון הזה אני מעלה בשבילי. שאזכור איך מכינים אותו. למה בשבילי? כי אני מתקשה להאמין שעוקביי החביבים יכינו את הראמן הזה, שכרוך

פסטינה – תבשיל איטלקי מנחם

פסטינה זה בעצם פסטה קטנטנה מאוד, זעירונת שמתבשלת בסגנון איטלקי ספציפי והתבשיל עצמו נקרא על שם הפסטה הזו. את הפסטינה מכינים מאורזו שאלו הם פתיתי

וונציאנה מאפה בריוש פאטיסייר

כל מי שכועס עליכם בכל עניין שהוא תאמרו לו : וונציאנה. כשאומרים לי וונציאנה מתפשט על פניי חיוך מטופש ושמח, ואני מדמיינת לי את לחמניית

קושיאקי – שיפודוני ירקות יפנים

קושיאקי הוא שם קוד לשיפודים קטנטנים עליהם אפשר להעמיס כל דבר: ירקות, דגים, בשר, פירות ים ואפילו ביצים קשות. הכל מצופה ומטוגן בשמן עמוק  בדרך

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.