אורז סינדרלה בסיגנון צ׳יינהטאון

סתם אורז לבן שנשאר מתמול או שלשום.

הופכת אותו לאורז סינדרלה ב-10 דקות ואפשר לחגוג איתו ארוחת מלכים.

היופי הוא שניתן לנצל גם ירקות שקמלו מעט או מתחילים להתקמט.

האורז נפלא וצמחוני, אם נשמיט את הביצה המקושקשת, הוא  גם יהיה טבעוני.

  • אפשר להוסיף לו קוביות טופו מטוגנות.
  • אפשר להוסיף לו גם רצועות עוף דקות או פירורי בשר ואז האורז יהפוך לארוחה בשרית מושלמת.

מה

2 כוסות אורז לבן מבושל וקר

1/4 כרוב לבן קטן בלי הלב ופרוס לרצועות דקיקות

1/2 גמבה אדומה מנוקה וקצוצה לקוביות 1×1 בערך

4 כפות תירס משומר

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים

פטריות פרוסות

1 פלפון צ׳ילי אדום קצוץ לטבעות דקיקות (אופציונאלי)

1 בצל אדום בינוני פרוס לטבעות דקות

1 גזר קלוף קצוץלחצי טבעת דקיקה

2 שיני שום קצוצות

כף ג׳ינג׳ר טרי קצוץ (או אבקת ג׳ינג׳ר)

מלח, פלפל

2 ביצים טרופות

2-3 כפות סויה

3 כפות שמן קנולה

איך

במחבת עמוקה ורחבה (עדיף בווק) יש להוסיף את השמן ולהמתין עד שמתחמם ממש ממש טוב (רואים מעט עשן).

מוסיפים בבת אחת את כל הירקות מלבד הבצל הירוק וצ׳ילי הג׳ינג׳ר והשום. מטגנים כ-3-4 דקות.

מוסיפים את הג׳ינג׳ר והשום ואת הצ׳ילי ומטגנים עוד דקה או שתיים תוך כדי ערבוב והקפצה.

אני מערבבת עם שתי כפות עץ . מאוד נוח לי.  

מוסיפים חצי מכמות הבצל הירוק ומטגנים. מזיזים את הירקות מסביב לווק ויוצרים גומה.

לתוך הגומה שופכים את הביצים ומקשקשים אותן. כשהן מתמצקות מערבבים אותן עם הירקות המטוגנים.

אופציה: לקשקש את הביצים במחבת נפרדת ולהוסיפם בסוף הבישול.

להוסיף את האורז הלבן.

לתבל בסויה ומעט מלח ופלפל שחור טרי.

להוריד מהאש להוסיף את יתרת הבצל הירוק הטרי ולהגיש.

* אפשרי לשנות את הירקות לגמבות צבעוניות אחרות, כרוביות וברוקולי, זוקיני, כלרבי, פטריות ובלבד שהגודל והעובי יהיה אחיד .

* אפשרי להוסיף קוביות טופו .

* אפשר להשרות רצועות חזה עוף במעט סויה ושמן ולטגן אותן בנפרד ולהוסיפן לתבשיל.

* במקום אורז לבן אפשר להוסיף אטריות מבושלות וקרות.

* אפשר לוותר על האורז ולהשאיר תבשיל ירקות נפלא.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הגראנולה שלי

לא מבינה אנשים שקונים מאכלים כמו גראנולה. כל כך פשוט להכין אותה. רק המחשבה שארזו את כל המוצרים הבריאים והטעימים האלה בתוך שקית פלסטיק והטביעו

הסנגריה של סן סבסטיאן

סן סבסטיאן היא עיר על הגבול הספרדי עם צרפת, באיזור חבל הבאסקים הספרדי. המרכז ההסטורי שלה קטן ומשגע. מעבר לגבול העיירה ביאריץ העיר באיונה הצרפתים,שכבר

שעועית ברוקלין

שעועית ברוקלין, כי אכלנו אותה במסעדה בברוקלין לפני הרבה שנים והיא היתה כל כך טעימה שלא שכחנו ממנה מאז. אז כשבא לי משהו מהיר ומיוחד,

עוף ביין בסגנון צרפתי

עוף ביין הוא מאכל צרפתי קלאסי וזו מנה אלגנטית נהדרת. במרכז צרפת מבשלים אותו ביין אדום ובצפון צרפת, באזור אלזס מבשלים אותו ביין לבן, שם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.