את הבאכש הבוכרי אני מכירה מדודתי האהובה שנישאה לבוכרי.
מדובר באורז שמבושל עם המון ירק מכל הסוגים בתוספת קוביות עוף קטנות ובצל מטוגן.
מאכל מדהים. באמת.
הפלוב הזה מאוד דומה לו, רק בלי עוף (עם בשר טחון) ועם תוספת של חומוס מבושל שהופך הכל לארוחה בשר נפלאה.
בגרסא הטבעונית משמיטים את הבשר הטחון.
נטול קטניות משמיטים את החומוס משאירים את הבשר ומוסיפים קוביות חזה עוף קצוף קטן (בערך שניצל אחד).
סלט עגבניות בוכרי ליד והארוחה היא ליגת האלופות.
מה
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 כוסות ירק קצוצים (פטרוזיליה, נענע, כוסברה, שמיר,מה שאוהבים)
1/2 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור טרי
2 כוסות חומוס מבושל רך
1 כוס אורז פרסי
1.5 כוסות מים רותחים
1/2 ק״ג בשר טחון או חזה עוף קצוץ לקוביות קטנות מאוד (או שניהם)
4-5 כפות שמן זית
1/2 כפית צ׳ילי
מעט לימון סחוט טרי
איך
בסיר רחב ועמוק לחמם את השמן ולהוסיף את הבצל. לטגן עד שהבצל מזהיב עמוק עד כדי שחום.
להוסיף את הבשר הטחון (או העוף, או שניהם) ולהמשיך לטגן עד שגם הבשר משחים.
להוסיף את האורז, תבלינים, חומוס ולערבב.
להוסיף את הירק. (עד פה אפשר להכין ולהניח בצד עד לשלב האכילה).
להוסיף את המים, להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל כ-15 דקות.
להמתין כ-10 דקות ואז לאוורר את האורז במזלג ולהגיש.
שווה, שווה, שווה לטפטף מעל הכל כמה טיפות לימון, מוסיף המון.
עכשיו דמיינו קערה ענקית ומהבילה כזו ולידה סלט ערבי קצוץ דק דק…